Trampa lēmums par Jeruzalemi izraisa vardarbīgus protestus Gazas joslā un Rietumkrastā (38)

LETA/BBC
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa lēmums atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu izraisījis vardarbīgus protestus Gazas joslā un Rietumkrastā.

Raidorganizācija BBC vēsta, ka protestos ievainots vismaz 31 cilvēks. Tostarp viens cilvēks guvis smagas traumas un atrodas kritiskā stāvoklī.

Kā vēstīts, Tramps trešdien paziņoja, ka Jeruzaleme tiek atzīta par Izraēlas galvaspilsētu, tādējādi atsakoties no desmitgadēm ilgās piesardzīgās Vašingtonas politikas un riskējot izraisīt jaunu vardarbības uzliesmojumu Tuvajos Austrumos.

Lai tiktu galā ar palestīniešu protestiem, Izraēla izvietojusi Rietumkrastā papildus vēl vairākus simtus karavīru.

BBC vēsta, ka protestētāji dedzinājuši riepas un apmētājuši karavīrus ar akmeņiem, uz ko karavīri atbildējuši ar asaru gāzi, gumijas lodēm un īstu munīciju.

No Gazas joslas pret Izraēlu tika izšautas divas raķetes, bet tās spēja nolidot pavisam nelielu attālumu, atklāja Izraēlas armija.

Aģentūra «Reuters» vēsta, ka Gazas joslā palestīnieši metuši ar akmeņiem Izraēlas karavīriem pāri robežas žogam, un karavīri šāvuši pretī ar īstām lodēm.

Gazas joslā jau trešdien simtiem palestīniešu dedzināja ASV un Izraēlas karogus, kā arī Trampa ģīmetnes.

Islāmistu grupējums «Hamas» ir piedraudējis ar kārtējo «intifadu» (sacelšanos), paziņojot, ka piektdienai jākļūst par šīs sacelšanās pirmo dienu.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu