Vācijas sociāldemokrāti vienojas sākt sarunas ar Merkeli par jaunas koalīcijas izveidi (12)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CLEMENS BILAN / EPA

Vācijas sociāldemokrātu (SPD) kongresā ceturtdien nobalsots par sarunu uzsākšanu ar kancleres Angelas Merkeles pārstāvētajiem konservatīvajiem par līdzšinējās «lielās koalīcijas» atjaunošanu, lai tādējādi rastu izeju no politiskā strupceļa, kas radies pēc sarunu izgāšanās par tā dēvētās Jamaikas koalīcijas izveidi.

Kongresā pieņemtajā SPD lēmumā teikts, ka «atvērto» izpētes sarunu rezultātā, kurām jāsākas nākamajā nedēļā, vai nu tiks izveidota jauna labēji-kreisā «lielā koalīcija», vai arī tiks atbalstīta Merkeles vadīta mazākuma valdība, bet to neveiksmes gadījumā notiks jaunas vēlēšanas.

Lēmums pieņemts ar lielu balsu vairākumu, lai arī partijas biedru vidū valda asas domstarpības par to, vai atbalstīt Merkeli uz ceturto pilnvaru termiņu valdības vadītāja krēslā, vai arī pāriet opozīcijā, lai pārgrupētos pēc vēsturiski smagās sakāves septembrī notikušajās Bundestāga vēlēšanās.

SPD vadība jutās spiesta mainīt iepriekšējo nostāju pēc tam, kad izgāzās koalīcijas sarunas starp konservatīvajiem, liberālo Brīvo demokrātu partiju (FDP) un «zaļajiem».

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu