Uz lielā ekrāna Vudija Alena «Brīnumu rats» (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Piektdien, 8. decembrī Latvijas kinoteātros sāks rādīt ievērojamā amerikāņu režisora Vudija Alena jaunāko meistardarbu «Brīnumu rats» (Wonder Wheel), aizraujošu, kaislību apņemtu stāstu, kas norisinās pagājušā gadsimta 50. gadu Amerikā.

Saspringtās attiecību drāmas «Brīnumu rats» darbība norisinās Amerikā, uz Konīailandas izklaides parka košā un ņirbošā fona, kurā cieši savijas četru varoņu dzīves. Džinija, kuru atveido godalgotā Keita Vinsleta, ir emocionāli nestabila izbijusi aktrise, kura tagad strādā par viesmīli jūras velšu ēstuvē. Viņas prastais un rupjais vīrs Hamptijs (Džims Beluši) ir karuseļu operators. Izskatīgais glābējs Mikijs, kura tēlā lieliski iejuties ir pasaulslavenais pop dziedātājs Džastins Timberleiks, sapņo kļūt par dramaturgu, bet Kerolaina (Džūno Templa), Hamptija meita, ilgu laiku bija atsvešinājusies no tēva, bet nu spiesta slēpties viņa dzīvoklī no gangsteriem.

Izcilā režisora un scenārista Vudija Alena filmām raksturīgs ir estētiskums, īpašā pieeja vizualizācijai un kadrējumam. Arī šoreiz (abi sadarbojušies jau iepriekšējā Alena filmā «Smakās aprundas»), itāļu izcelsmes operatoram Vitorio Storaro, to ir lieliski izdevies saprast un pilnveidot, pieliekot savu  poētisko filmēšanas rokrakstu un izvēloties silti vecinātos krāsu toņus.

Drāmas «Brīnumu rats» pirmizrāde ASV tika ieplānota 1. decembrī, kad Alens nosvinēja savu 82. dzimšanas dienu, un lai gan viņa vecums ir visai cienījams, viņš nav zaudējis režisora daudzpusību, spēju iejusties visos tēlos un tik raksturīgo Alenam – ironiju.

Galvenajās lomās: «Oscar» balvas laureāte Keita Vinsleta («Titāniks»), Džims Beluši («Rēgu rakstnieks»), Džūno Templa («Melnā feja Malefisenta») un Džastins Timberleiks («Uz visu banku»). 

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu