Latvijas rekordists Arājs turpmāk vadīs vieglatlētikas izlasi (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Par Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) izlases direktoru apstiprināts valsts rekordists Ronalds Arājs, kurš darbu uzsāks 2018. gada janvārī, piektdien paziņoja (LVS).

«Vēlos laipni lūgt mūsu komandā Latvijas 100 metru rekordistu Ronaldu Arāju - cilvēku, kurš nāk no vieglatlētikas ģimenes, kam ir starptautiska izglītība un darba pieredze korporatīvajā vidē, kā arī labas valodu zināšanas. Ronalds veltījis savu dzīvi vieglatlētikai un vēl var ļoti daudz izdarīt, jo ir jauns, enerģisks un tic savam spēkam. Es ticu, ka Ronalds būs atbalsts un iedvesmas avots gan mums, gan jaunajiem sportistiem, gan esošajiem izlases dalībniekiem un treneriem,» paziņojumā citēta LVS prezidente Ineta Radeviča.

Arājs uzskata, ka šajā amatā spēs sniegt sportistiem nepieciešamo atbalstu, kā arī varēs mērķtiecīgi attīstīt izlases darbu. Jaunais izlases direktors savā amatā par prioritātēm izvirzījis vairākas darbības jomas.

«Pirmkārt, uzskatu, ka ir jāveicina jauno vieglatlētikas talantu attīstība. Jārod iespējas jauno sportistu motivēšanai. Viens no veidiem ir starptautisku sporta stipendiju veicināšana un atbalsts sporta audzēkņiem to iegūšanai. Otrkārt, vēlos veicināt Latvijas treneru tālākās izaugsmes iespējas. Uzskatu, ka nepieciešamas papildus aktivitātes treneru kvalifikācijas celšanai un pieredzes apmaiņai,» norādīja Arājs.

«Manuprāt, būtiski izveidot ilgtspējīgu sistēmu, kas atbalsta treneru tālākizglītību, kā arī sniedz iespējas treneriem iepazīties un pielietot pasaules praksi. Treškārt, esmu motivēts turpināt un stiprināt sadarbību ar dažādām sporta institūcijām. Mans mērķis ir strādāt vienotā virzienā, lai sasniegtu labākos rezultātus sportistu atbalstam,» turpināja bijušais sprinteris.

Arājam pieder Latvijas rekords 100 metru sprintā (10,18 sekundes), kas sasniegts 2011. gadā. Savas sportiskās karjeras laikā viņš piedalījies vairākos Eiropas un pasaules čempionātos, kā arī olimpiskajās spēlēs Pekinā 2008. gadā. Arājs ir absolvējis Teksasas Universitātes bakalaura studiju programmu, kā arī Latvijas Universitātes Ekonomikas un Vadības zinību fakultāti, iegūstot starptautiskās ekonomikas un biznesa maģistra grādu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu