Maduro aizliedz opozīcijas partijām startēt prezidenta vēlēšanās (14)

LETA/BBC
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Venecuēlas kreisais prezidents Nikolass Maduro svētdien paziņoja, ka opozīcijas partijām tiks liegts startēt nākamgad plānotajās prezidenta vēlēšanās.

Maduro uzsvēra, ka vēlēšanās drīkstēs startēt tikai tās partijas, kas piedalījās svētdien notikušajās mēru vēlēšanās, kuras opozīcija boikotēja.

«Ja viņi nevēlas vēlēšanas, ko tad viņi dara? Kāda ir alternatīva? [Pilsoņu] karš?» jautāja acīmredzami aizkaitinātais prezidents.

Viņš paziņoja, ka lēmumu liegt opozīcijai dalību prezidenta vēlēšanās pieņēmusi Maduro lojālā Konstitucionālā sapulce, kuras leģitimitāti apšauba starptautiskā sabiedrība.

Trīs vadošās opozīcijas partijas oktobrī pieņēma lēmumu boikotēt mēru vēlēšanas, kurās paredzēts ievēlēt vairāk nekā 300 pilsētu mērus. Opozīcija norādīja, ka piedalīšanās tikai stiprinātu Maduro režīmu.

Maduro jau paziņojis, ka nākamgad prezidenta vēlēšanās startēs uz vēl vienu amata termiņu.

Naftas ražotājvalsts Venecuēlas ekonomiku ir smagi skārusi naftas cenu krišanās, un inflācija šajā valstī ir viena no augstākajām pasaulē. Pārtikas produktu un citu svarīgāko preču trūkums ir pamudinājis simtiem tūkstošu cilvēku bēgt uz kaimiņvalsti Kolumbiju.

Pret valdību vērstos protestos šogad gājuši bojā vairāk nekā 120 cilvēku.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu