Latvieti Skotijā notiesā par nežēlīgu dzīvokļa biedra slepkavību (81)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Skotijas policija

Divi vīrieši - latvietis Jānis Karajevs un lietuvietis Tomass Gulbinavičs - Skotijā notiesāti par nežēlīgu dzīvokļa biedra slepkavību, vēsta raidorganizācija BBC. Šī gada 15.janvārī abi vīrieši smagi piekāva 42 gadus veco Alekseju Zarski, kurš no gūtajiem savainojumiem tā arī neatkopās un nomira slimnīcā.

Vīrieši dzērumā sastrīdējās. Gulbinavičs un Karajevs sita un spārdīja Zarski. Četras dienas pēc kautiņa Zarskis slimnīcā mira.

Karajevs iepriekš sešas reizes sodīts un trīsreiz ticis ieslodzīts, vēsta vietējie mediji. Viņam piespriests mūža ieslodzījums, un atbrīvošanu viņš varēs pieprasīt ne ātrāk kā pēc 14 gadiem.

Arī Gulbinavičs notiesāts uz mūžu, taču pēc 13 gadiem varēs prasīt priekšlaicīgu atbrīvošanu.

Abi vīrieši vainu noliedza, taču Edinburgas Augstākās tiesas zvērinātie viņus atzina par vainīgiem.

Skotijas policijas inspektors Gerijs Vinters notikušo raksturojis kā «brutālu, prātam neaptveramu slepkavību».

«Vīrieši, ko, pēc visa spriežot, Aleksejs uzskatīja par saviem draugiem, daudzkārt spārdīja, sita un mīdīja viņu ar kājām,» teica inspektors. «Diemžēl gūtie savainojumi bija tik smagi, ka viņš tā arī neatkopās un četras dienas vēlāk slimnīcā nomira.»

Komentāri (81)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu