Vāc ziedojumus jaunas baznīcas celšanai Siguļos nodegušā dievnama vietā (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Pēc postošā ugunsgrēka Carnikavas dievnamā Siguļos sākta ziedojumu vākšanas kampaņa jaunas baznīcas celšanai, aģentūrai LETA sacīja Ādažu Evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Ivars Jēkabsons.

Ziedojumu vākšanas kampaņu sākusi draudze.

Jēkabsons arī skaidroja, ka līdz ceturtdienai policija plāno ievākt nepieciešamos lietišķos pierādījumus ugunsgrēka vietā, bet sestdien paredzēta draudzes un iedzīvotāju talka gružu nokopšanai.

«Draudzes padome vakar lēma par ziedojumu akcijas sākšanu un jauna dievnama būvprojekta izstrādi, taču tas tik ātri nenotiks. Tas varētu prasīt pat gadu - atkarībā no tā, cik veiksmīgi izdosies piesaistīt līdzekļus,» sacīja mācītājs, paužot cerību, ka pēc pāris gadiem Siguļos varētu tapt jauna baznīca.

Taujāts par iespējamajām būvprojekta izmaksām, mācītājs noteiktu skaitli neminēja. «Iepriekšējais projekts bija saistīts ar telpu paplašināšanu, bet tagad, iespējams, projekts atdzims jaunā veidolā, tādēļ aptuvenās izmaksu aplēses nav zināmas. Pašlaik tas būtu vien fantāzijas lidojums,» teica Jēkabsons.

Ziedot Carnikavas baznīcai un tās atjaunošanai iespējams, veicot pārskaitījumu uz Ādažu draudzes «SEB bankas» kontu «LV39UNLA0002000701636» ar norādi «Carnikavas baznīcas atjaunošanai».

LETA jau vēstīja, ka naktī uz svētdienu Carnikavas novada nodedzis rekonstrukcijā esošais Carnikavas dievnams Siguļos.

Carnikavas dievnams bija rekonstrukcijā un 2018.gadā to bija plānots atvērt dievkalpojumiem. Šis gads draudzē tika veltīts ziedojumu vākšanai dievnama atjaunošanai, lai savāktu nepieciešamo līdzfinansējumu baznīcas rekonstrukcijas ceturtajai būvniecības kārtai, kas tika līdzfinansēta no Lauku Atbalsta dienestā administrētās Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu projekta saņemtās naudas. Projekts paredzēja pilnībā atjaunot un pabeigt baznīcas ārējo apdari, kā arī atjaunot iekšējo apdari, tai skaitā izbūvēt balkonu, altāra daļu, griestus un sienas. Decembra sākumā daļa šo darbu jau gandrīz tika pabeigti.

Kā liecina informācija Baznīcēku atjaunošanas fonda mājaslapā, 1729.gadā Siguļu kalnā celtā Carnikavas luterāņu baznīca līdz šim bija vienīgā koka baznīcas ēka, kas saglabājusies Vidzemes piekrastē.

Ādažu Evaņģēliski luteriskās draudzes priekšniece Inese Laubenbaha aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka draudze plāno naktī uz svētdienu Carnikavas novada Siguļos nodegušā dievnama vietā celt jaunu baznīcu.

Viņa atzina, ka Ādažu Evanģēliski luteriskajai draudzei baznīcu nebija izdevies apdrošināt, jo apdrošinātāji tam neesot piekrituši. Tomēr baznīcu plānots atjaunot.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu