Luijs van Gāls: Mourinju vadībā Mančestras «United» spēlē garlaicīgu futbolu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Portugāļu speciālista Žuzē Mourinju vadībā Anglijas klubs Mančestras «United» spēlē garlaicīgu futbolu, uzskata komandas bijušais treneris nīderlandietis Luijs van Gāls.

Pagājušajā svētdienā Mančestras klubu derbijā «United» savā laukumā ar 1:2 piekāpās «City». Pēc šī zaudējuma Anglijas premejrlīgas kopvērtējumā otrajā vietā esošā «United» no līderes «City» atpaliek jau 11 punktus. Mourinju pat atzinis, ka cīņa par čempionu titulu, visticamāk, ir beigusies.

«Es labāk skatos «City» spēles nekā «United»,» intervijā «Mirror» izteicies van Gāls, kurš vadīja «United» divas sezonas laika posmā no 2014. līdz 2016. gadam, tolaik izpelnoties lielu kritiku par viņa izvēlēto taktiku.

«Mēs spēlējām futbolu, kas bija visai labs. Bet tāds futbols netiek novērtēts Anglijā. Savukārt esmu secinājis, ka Mourinju tagad netiek kritizēts par ārkārtīgi garlaicīgu futbolu,» uzskata van Gāls. 

«Šobrīd «United» izpilda aizsardzības futbolu. Es vienmēr spēlēju uzbrukuma futbolu. To pierādīja tas, ka pretinieki vienmēr novietoja autobusu [koncentrējās uz vārtu aizsargāšanu]. Taču tagad to nedara, jo Mourinju spēlē pārāk no aizsardzības,» kritiski izteicās nīderlandiešu speciālists.

Trenera van Gāla vadībā Mančestras «United» izcīnīja 4.  un 5. vietu Anglijas premjerlīgā, kā arī ieguva Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausu. Nīderlandiešu speciālists savā karjerā trenējies arī tādas slavenas komandas kā Spānijas klubu «Barcelona» un Vācijas vienību Minhenes «Bayern», kā arī vadījis Nīderlandes izlasi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu