ES ministri noskaņoti optimistiski par pāreju uz nākamo «Brexit» sarunu fāzi (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienības (ES) ministri noskaņoti optimistiski par to, ka blokam samita gaitā šonedēļ izdosies vienoties par pāreju uz nākamo «Brexit» sarunu fāzi, tiesa gan, tirdzniecības sarunas varētu arī nesākties uzreiz.

ES līderiem samitā piektdien jāizlemj, vai Lielbritānija ir panākusi «pietiekamu progresu» attiecībā uz trim svarīgiem attiecību aspektiem, kas iepriekš tika noteikti kā nosacījums tam, lai «Brexit» sarunās varētu pāriet pie nākotnes attiecībām ES un Apvienotās Karalistes starpā.

«Esmu pozitīvi noskaņots par to, ka mums izdosies sasniegt tādu stadiju, kurā [ES līderi] var izlemt par pāreju pie sarunu otrās fāzes,» otrdien pirms ES ārlietu ministru sanāksmes sacīja Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers.

Kā atzina Vācijas Eiropas lietu ministrs Mihaels Rots, viņš ir «samērā optimistiski» noskaņots, ka ES līderi atzīs panākto progresu, tomēr arī norādīja, ka tirdzniecības sarunas varētu sākties tikai pēc nākamā ES samita martā.

Vienlaikus viņš brīdināja Lielbritāniju, ka ir nepieciešams «reāls progress», kā arī aicināja Londonu būt konsekventai tās vēstījumos britu vēlētājiem un ES partneriem.

«Esmu mazliet pārsteigts par to, ka komunikācija šeit Briselē, kā šķiet, ir nedaudz savādāka no tās, kāda tā ir Londonā,» sacīja Rots.

Jau vēstīts, ka piektdien tika panākta vienošanās visos trijos svarīgākajos izstāšanās jautājumos: par šobrīd Lielbritānijā dzīvojošo ES pilsoņu tiesībām, par tā dēvēto izstāšanās rēķinu un par Ziemeļīrijas robežu ar Īriju.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu