Japānā izstrādāta lietotne grūtniecēm, kas vēlas tikt pie sēdvietas Tokijas metro (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Japānā izstrādāta viedtālruņu lietotne, kas palīdzēs grūtniecēm atrast sēdvietu parasti pārpildītajā Tokijas metro.

Mobilā lietotne, kas šonedēļ tiek izmēģināta Tokijas metro, ļauj grūtniecēm nosūtīt ziņu, ja viņas vēlas atrast sēdvietu.

Ja vilciena vagonā atradīsies kāds pasažieris, kurš būs gatavs atdot savu vietu topošajai māmiņai, viņa saņems sēdvietu karti, kurā norādīta šī labvēļa atrašanās vieta.

Cilvēkiem, kas vēlēsies ar šīs aplikācijas starpniecību palīdzēt grūtniecēm, būs iepriekš jāreģistrējas. Taču nekāda apmaiņa ar personisku informāciju nenotiks.

Japānas metro pasažieri parasti ir ieurbušies ar deguniem savos tālruņos un viņiem nepatīk, ja viņus traucē. Lietotnes izstrādātāji - Japānas kompānijas «Dai Nippon Printing», «Line» un Tokijas metro - cer, ka šāds pakalpojums sekmēs saziņu pasažieru starpā un palīdzēs grūtniecēm.

Kad jaunā lietotne tiks laista klajā, vēl nav zināms, bet izstrādātāji cer, ka tā būs sekmīga un nākotnē tiks paplašināta, sniedzot palīdzību arī gados veciem cilvēkiem un invalīdiem.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu