Četri apsvērumi, kas palīdzēs izvēlēties piemērotākās austiņas (39)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lielākajai daļai cilvēku mūzika ir neatņemama ikdienas dzīves sastāvdaļa: daži bauda mūziku no rītiem, braucot uz darbu, citi – gūst iedvesmu sporta nodarbību laikā, vēl kāds bez iemīļotā skaņdarba nespēj pagatavot maltīti, izgludināt veļu vai vienkārši atpūsties.

«Mūzika savā būtībā ir ritmiski, dažādu frekvenču skaņas viļņi, tātad - fizika. Skaņas viļņi ievibrē mūsu bungādiņas, nosūtot pa nervu ceļiem signālus smadzenēm, kas tos apstrādā un veido reakcijas. Skaņas iekustina fizikālos šķidrumus visā ķermenī, tā ietekmējot gan fizisko, gan garīgo labsajūtu,» skaidro topošā mūzikas terapeite Dārta Treija.

Citiem vārdiem sakot, kvalitatīvai skaņai un piemērotai mūzikai ir ļoti milzīga nozīme. Tā veicina pozitīvu, atbrīvotu un laimīgu atmosfēru mums apkārt, taču, lai to pilnībā izbaudītu, ir nepieciešamas labas austiņas, skaļruņi vai skandas. Personiskai lietošanai vispiemērotākās, protams, ir ērtas un kvalitatīvas austiņas.

Aktuālākā tendence austiņu pasaulē patlaban ir True wireless, proti, patiesas bezvadu austiņas. Tās ir ausīs ievietojamas Bluetooth austiņas, kurām nav nekādu savienotājvadu.

«Bluetooth austiņu izvēle var šķist vienkārša, taču patiesībā tas ir liels izaicinājums, jo ir jāņem vērā daudzi apsvērumi. Būtiskākais - austiņām ērti jāievietojas ausīs. Tas ir ļoti individuāli vērtējams, tomēr kvalitatīvas austiņas nekrīt ārā no ausīm un nerada sāpes ilgstošas lietošanas laikā,» skaidro austiņu zīmola Jabra pārstāvis Gatis Bērziņš.

Gatis uzsver, ka austiņu izvēlē svarīgi ir šādi faktori – skaņas kvalitāte, trokšņu slāpēšana, dizains, stils, akumulatora darbības laiks un papildu funkcijas. Lielā mērā tas ir atkarīgs no lietošanas mērķa: sportošanas, sarunām vai vienkāršas mūzikas klausīšanās.

Pirmkārt, svarīgākā austiņu sastāvdaļa ir kvalitatīvs un pietiekami liels skaļrunis. Atskaņotās mūzikas kvalitāti nodrošinās arī labāki vadi un jaunākie bezvadu risinājumi, kas nerada papildu trokšņus.

Otrkārt, normāla austiņu darbības frekvence ir 10 Hz – 25 000 Hz. Ja frekvence ir zemāka, tad, klausoties mūziku, tiks palaistas garām specifiskas vietas dziesmās. Augstas kvalitātes austiņās bieži izmanto trokšņu slāpēšanu (Active noice cancelation = ANC).

Treškārt, kvalitatīvām austiņām komplektā parasti ir papildu aksesuāri - maināmi uzgaļi, spilventiņi, kas atvieglo pielāgošanos auss lielumam, maciņi, kas palīdz neuzkrāt putekļus un izvairīties no mehāniskiem bojājumiem.

Ceturtkārt, īpaša nozīme ir arī austiņu dizainam. Patlaban dizaineri pievērš uzmanību minimālistiskām tendencēm un lietošanas ērtībām. Austiņu izskats tiek pielāgots noteiktām pasaules valstīm. Stilīgas austiņas noteikti padarīs priecīgāku arī pašu lietotāju.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu