Apbalvoti biznesa ideju konkursa «Ideju kauss 2017» uzvarētāji

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

14.decembrī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotā inovatīvo biznesa ideju konkursa “Ideju kauss 2017” svinīgajā apbalvošanas ceremonijā tika paziņoti šī gada konkursa uzvarētāji.

http://foodycheck.com

Otrā vieta un naudas balva 5000 eiro apmērā piešķirta Līgas Štālas, AnetesBendikas un Zanes Kārkliņas idejas īstenošanai par brīvdabas bērnudārza“Ronjas skola” izveidi. Kā pamato projekta autores, tā ir pirmsskolas izglītības iestāde, kurai nav nepieciešamas telpas, jo viss notiek ārpus tām īpaši norobežotā teritorijā – jebkurā publiskā vai privātā mežā, parkā vai citā atbilstošā vietā. Bērniem šādi tiek dota iespēja iepazīt un izpētīt dabu, atrasties svaigā gaisā, veicinot dažādu pieredzi visiem maņu orgāniem, kas ir īpaši svarīgi pirmsskolas vecuma posmā. Par projekta pirmo praktisko realizācijas vietu patlaban panākta vienošanās ar Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju.

Trešo vietu un 3000 eiro naudas balvu ieguvusi trīs autoru komanda – MārisBelte, Gints Cīrulis un Dmitrijs Drobenkovs – ar radīto projektu par “Ferterex” – zemasintensitātes lāzeru fototerapijas ierīci vīrieša neauglības ārstēšanai, kas ir ērti lietojama mājas apstākļos. Ierīce paredzēta spermas kvalitātes uzlabošanai, paaugstinot dzimumšūnu mobilitāti un dzīvotspēju, kas tiešā veidā palielina apaugļošanas iespējamību. Tādējādi projekta autori vēlas palīdzēt daudziem pāriem piepildīt sapni par ilgi gaidītu bērniņu un saglabāt ilgstošas attiecības. Sākotnēji ierīci paredzēts izstrādāt, ražot un izplatīt sadarbībā ar reproduktīvās veselības klīnikām.

Š.g.5. decembrī konkursa žūrijaizvērtēja 12 finālistu prezentācijas, nosakot trīs labākās biznesa idejas. Žūrijas galvenie vērtēšanas kritēriji bija –novitāte un kvalitāte, biznesa plānsun pati ideja, tās pienesums sabiedrībai pēc realizēšanas. Kopumā konkursam šogad tika iesniegtas 150idejas, otrajai kārtai tika izvirzītas 78, bet finālā izvēlētas 12 labākās no tām. Lielākā daļa ideju tika pieteiktas IT, dizaina, pārtikas preču, ēdināšanas un izglītības nozarēs. Pieteikumi saņemti arī ar idejām par bērnu rotaļlietu, lauksaimniecības, medicīnas un veselības, sporta, tirdzniecības, tehnoloģiju un tūrisma preču un pakalpojumu izveidi.

www.idejukauss.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu