Ķīniete jau atgriezusi divus iPhone X, ko var atbloķēt viņas kolēģes seja (54)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kāda Ķīnas pilsētas Nanknias iedzīvotāja jau divas reizes devusies uz veikalu, lai apmainītu jauniegādāto iPhone X. Sievietes rīcības iemesls - telefonā iebūvētā sejas atpazīšanas sistēma FaceID ierīci atbloķē arī tad, ja pret ekrānu ir pavērsta viņas kolēģes seja.

Atklājot, ka telefons svešā cilvēkā kļūdaini atpazīst savu saimnieku, iPhone X īpašniece vērsusies Apple klientu atbalsta centrā. Pēc sievietes teiktā viņai tā darbinieki nav ticējuši, tādēļ abas ar kolēģi devušās uz Apple veikalu, kur tā darbiniekiem uzskatāmi demonstrējušas FaceID spēju kļūdīties seju atpazīšanā, raksta Newsru.com.

Apple veikala darbiniekiem bijusi versija, ka kļūme radusies iPhone X priekšējās kameras defekta dēļ. Klientei atdota nauda par pirkumu, pēc kā viņa iegādājusies citu iPhone X. Citiem vārdiem sakot - sieviete nomainīja vienu X pret citu.

Lai gan pastāvēja cerības, ka šoreiz FaceID strādās bez kļūmēm, tie izrādījās maldi. Arī šis telefons nespēja atšķirt vienu sievieti no otras.

Jāpiebilst, ka tūlīt pēc iPhone X nonākšanas pārdošanā septembra sākumā ne viens vien eksperts un telefona lietotājs pauda bažas par FaceID sniegto drošības līmeni, ja salīdzina ar nu jau ierasto pirkstu nospiedumu skeneri.

FaceID aprakstā minēts, ka telefona aizsardzības sistēmu nevajadzētu izmantot dvīņiem, jo daudzos izmēģinājumos tā nav strādājusi kā paredzēts, kā arī bērniem, jo viņu sejas vaibsti vēl nav nostiprinājušies.

Var piebilst, ka līdz šim fiksēts daudz gadījumu, kad ir izdevies apmānīt FaceID. Piemēram, savu vecāku telefonus ASV izdevās atbloķēt kādam 10 gadus vecam zēnam, bet Vjetnamā pētnieki piekļuvi iPhone X ieguva ar 3D printerī drukātām maskām.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu