Skandalozais Getlins nokļuvis jaunu dopinga apsūdzību krustugunīs (7)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Šī gada pasaules čempions 100 metru sprintā Džastins Getlins atlaidis savu treneri Denisu Mičelu, kurš žurnālistikas eksperimentā paudis, ka sportisti var lietot dopingu, netiekot pieķerti.

Lielbritānijas laikraksta «Daily Telegraph» žurnālisti vērsās pie Getlina, Mičela un sportista aģenta Roberta Vāgnera, apgalvojot, ka uzņem filmu, tāpēc kādam aktierim esot nepieciešami aizliegtie medikamenti, lai labāk satrenētos. Žurnālisti solījuši 250 000 dolāru (210 000 eiro), bet Mičels un Vāgners piedāvājuši aizliegtās vielas.

Kā apgalvo laikraksts, Mičels izteicies, ka atlēti var lietot dopingu, netiekot pieķertiem.

Pēc notikušā Getlins nekavējoties paziņojis, ka pārtrauc sadarbību ar Mičelu.

«Es nelietoju un neesmu lietojis sniegumu uzlabojošas zāles,» paudis Getlins. «Esmu šokēts un pārsteigts par trenera rīcību.»

Getlins karjeras laikā divreiz ticis diskvalificēts par dopinga lietošanu, tomēr pašlaik stadionā atgriezies ļoti spēcīgs un augustā kļuva par pasaules čempionu prestižākajā vieglatlētikas disciplīnā.

Vispirms 2001.gadā viņa organismā tika konstatēts amfetamīns, par ko skrējējs saņēma divu gadu diskvalifikāciju. Tiesa, vēlāk šis sods tika samazināts uz pusi, jo sportists pierādīja, ka kopš mazotnes lietojis aizliegto vielu saturošu medikamentu, kas viņam palīdzēja ārstēt uzmanības deficīta sindromu.

Savukārt 2006.gadā, kad Getlins jau bija kļuvis par pasaules čempionu 100 metru distancē, viņa organismā tika konstatēts paaugstināts testosterona līmenis. Par šo pārkāpumu Getlins saņēma astoņu gadu diskvalifikāciju, lai arī draudēja mūža diskvalifikācija. Tā netika piešķirta, jo skrējējs sadarbojās ar dopinga apkarotājiem, piedevām, vēlāk arī šis sods apelācijas kārtībā tika samazināts uz pusi.

Starp abām diskvalifikācijām Getlins 2004.gadā triumfēja Atēnu olimpiskajās spēlēs, savukārt, atgriežoties no otrā soda, viņš pērn bija otrais Olimpiādē Riodežaneiro.

Arī Mičels savulaik bija teicams sportists, izcīnot bronzu 100 metros 1992.gada Barselonas olimpiskajās spēlēs, kā arī divreiz tiekot pie godalgas 4x100 metru stafetē.

Jaunās apsūdzības izmeklēs Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU), ko šogad izveidoja Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) un ASV Antidopinga aģentūra (USADA).

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu