Britu inženieris demonstrē, ka datus var pārraidīt arī pa slapju auklu (57)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Lielbritānijas interneta pakalpojumu sniedzēja Andrews and Arnold inženieris ir izveidojis 2 metrus garu ADSL datu pārraides līniju no sālsūdenī izmērcētas virves.

ADSL ir datu pārraides tehnoloģija, kas, izmantojot virszemes telekomunikāciju vadus, nodrošina nesimetriski sadalītas datu pārraides joslas.

Praksē tas nozīmē, ka lejupielādes ātrums ir krietni lielāks nekā augšupielādes.

Parasti šādu sakaru vajadzībām tiek izmantoti vara vadi, taču tikpat labi der arī cits materiāls, ko lieliski pierādījis Andrews and Arnold inženieris.

Eksperimenta oriģinālais apraksts

Spriežot pēc testa apraksta, inženieris divas auklas savienoja ar telefona vadu, kura viens gals iesprausts datorā, bet otrs testerī. Tā mērījums parādīja, ka datu lejupielādes ātrums ir aptuveni 3,5 megabiti sekundē, bet augšupielādes ātrums - 67 kilobiti sekundē.

Otrs rādītājs ir gaužām niecīgs, taču auklai ir arī zināmas priekšrocības - ja tās abos galos piestiprina skārda bundžas un auklu nostiepj, to var izmantot balss sarunām.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu