Pēc ilgāka pārtraukuma AvtoVAZ gatavojas Žiguļu sūtījumam uz Kubu (157)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Padomju Savienībā ražoto kantaino automobiļu skaits Kubā sarūk, bet atlikušie, kas vēl spēj patstāvīgi pārvietoties, kļūst aizvien nevarīgāki.

Skaidrs, ka laikā, kamēr Kubā būs spēkā milzīgas importa nodevas un jauni auto maksās astronomiskas summas, šos krievu automobiļus to saimnieki skrūvēs un labos līdz pēdējam. Tomēr jau tuvākajā laikā situācija kaut nedaudz mainīsies, jo janvārī ir paredzēts tā dēvētajā brīvības salā (nejaukt ar Brīvības salu Ņujorkā, uz kuras atrodas Brīvības statuja) nogādāt pirmo 300 jaunākās paaudzes LADA automobiļu sūtījumu.

Tas būs pirmais AvtoVAZ īstenotais pievedums vairāk nekā desmit gadu laikā, un tas īstenots ar Krievijas valdības finansiālu atbalstu. AvtoVAZ, kā arī citas Krievijas kompānijas cer, ka ar Krievijas valdības attīstības bankas VEB (Внешэкономбанк (Vņešekonombank)) palīdzību eksports uz eksotisko Karību jūras salu turpinās augt tikpat strauji kā pēdējā gada laikā.

Kā ziņo aģentūra Reuters, Krievijas eksporta apjoms uz Kubu 2017.gada janvāra-septembra periodā, ja salīdzina ar tādu pašu laika posmu gadu iepriekš, ir palielinājies par 81% līdz 225 miljoniem ASV dolāru (apmēram 190 miljoni eiro). Tā gan ir tikai ceturtā daļa no Kubas lielākā tirdzniecības partnera, Ķīnas, eksporta apjoma, taču pieauguma temps ir vērā ņemams.

Komentāri (157)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu