Pētījums: Globālās sasilšanas dēļ var dramatiski pieaugt karstuma izraisītu nāves gadījumu skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Globālās sasilšanas dēļ nākamajās desmitgadēs dramatiski pieaugs karstuma izraisītu nāves gadījumu skaits, ja valdības nepalīdzēs sabiedrībai pielāgoties klimata izmaiņām, secināts jaunā Austrālijas pētījumā.

Žurnālā "PLOS Medicine" otrdien publiskotajā pētījumā secināts, ka nāves gadījumi, kas saistīti ar karstuma viļņiem, vairākās pasaules vietās var pieaugt par 2000% līdz 2080.gadam.

"Karstuma viļņi nākotnē (..) būs daudz biežāki, daudz intensīvāki un ilgs ilgāk," norādīja vadošais pētnieks, Monašas Universitātes profesors Jumins Guo.

"Ja mēs nespēsim atrast veidu, kā mīkstināt klimata izmaiņas un palīdzēt cilvēkiem pielāgoties karstuma viļņiem, nākotnē būs vērojama liela ar karstuma viļņiem saistīto nāves gadījumu skaita palielināšanās, sevišķi nabadzīgajās valstīs, kas atrodas gar ekvatoru," sacīja Guo.

Pētījuma līdzautors Antonio Gasparini norādīja, ka prognozētā ietekme būs daudz mazāka, ja valdības pieturēsies pie Parīzes vienošanās mērķiem siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai.

Taču ļaunākajā gadījumā karstuma izraisītu nāves gadījumu skaits Kolumbijā, piemēram, var pieaugt par 2000% laikā no 2031.gada līdz 2080.gadam, salīdzinot ar periodu no 1971.gada līdz 2010.gadam.

Eiropas valstīs un ASV šis kāpums būtu mazāk straujš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu