Aktrise Olga Dreģe sapratusi, ka no nāves nav jābaidās (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latviešu kino un teātra aktrise Olga Dreģe, kura šā gada 1. martā nosvinēja savu 80. dzimšanas dienu, sarunā ar žurnālu “Ieva” pastāstīja, ka savulaik baidījusies no domas par nāvi un apbedīšanu – tas viss mainījies kādā dienā, esot uz skatuves.

“Domājot par aiziešanu, man bija bail no tās pirmās nakts pazemē. Tā mani ļoti biedēja. Visi tevi atstāj, pabāž zem zemes, un ķermenis, kurš līdz ar tevi nesis tādu informāciju, paliek viens. Bet tad man atkal nāca tāda apskaidrība no Dieva. Vienvakar, spēlējot Mazajā zālē, sāku domāt - par ko es baidos? Savu mūžu jau esmu nodzīvojusi teātrī bez dienas gaismas, mēģinājumu telpā bez saules, bez gaisa. Un te, teātrī, virs manis taču ir metāls, caurules un zeme - daudz vairāk nekā tad, kad es būšu kapā!” izdevumam paziņoja nopelniem bagātā aktrise.

Kā zināms, par godu apaļajam gadskaitlim, Dreģe devusies tūrē pa Latviju, lai priecētu ar jubilejas koncertiem – 5. augustā Dobeles Ķeizarmeža estrādē un 24. augustā Saulkrastu estrādē, 8. septembrī Mazmežotnes muižā, bet tūres noslēgums gaidāms rudenī, kad 12. oktobrī koncerts izskanēs renovētajā Siguldas Kultūras centrā, 13. oktobrī Kalnu kultūras namā Saldus novadā un 14. oktobrī Mārupes Kultūras namā.

Aktrise ir dzimusi 1938. gada 1. martā Madonas apriņķa Sarkaņu pagastā, mācījusies Sarkaņu septiņgadīgajā skolā, tad Madonas 1. vidusskolā. 1961. gadā viņa beidza Rīgas Kultūras un izglītības darbinieku tehnikumu, bet 1962. gadā - Dailes teātra III studiju.

Uz Dailes teātra skatuves Dreģe ir no 1961. gada, bet izrādēs piedalās no 1958. gada.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu