Iekļūstot UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, ''Spartakam'' būs jāspēlē pret ''Sūduvu''

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jūrmalas "Spartaks" futbolisti
Jūrmalas "Spartaks" futbolisti Foto: spartaksjurmala.com

Latvijas čempionei futbolā Jūrmalas "Spartakam", pārvarot UEFA Eiropas līgas otro kvalifikācijas kārtu, nākamajā sacensību fāzē būs jāaizvada duelis pret Lietuvas klubu Marijampoles "Sūduva".

Tas noskaidrojies pēc trešdien notikušās UEFA Čempionu līgas otrās kvalifikācijas kārtas atbildes mačiem. Vienā no tiem "Sūduva" ar 0:2 (0:2) zaudēja pazīstamajam Serbijas klubam Belgradas "Crvena zvezda".

Līdz ar to divu spēļu summā "Sūduva" kapitulēja ar 0:5, izstājoties no Čempionu līgas sacensībām. Lietuvas vienība tādējādi turpinās cīnīties Eiropas līgas trešajā kārtā, kur tai pretī stāsies "Spartaka" un Sanmarīno spēcīgākās vienības Montedžardīno "La Fiorita" dueļa uzvarētājs.

Pirmajā mačā pirms nedēļas Latvijas čempioni svinēja pārliecinošu uzvaru ar 6:0, bet atbildes spēle Sanmarīno gaidāma ceturtdien.

"Spartaks" Eirokausu sezonu sāka UEFA Čempionu līgas atlasē, kur gan pirmajā kārtā cienīgā cīņā ar 0:2 zaudēja tieši "Crvena zvezda".

Tikmēr citā spēlē trešajā kārtā iekļuva slavenā Skotijas komanda Glāzgovas "Celtic", kas otrās kārtas atbildes mačā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Rosenborg". Šāds rezultāts gan ļāva sasniegt nākamo kārtu, jo pirmajā savstarpējā mačā rezultāts vēstīja 3:1 par labu Skotijas čempionei.

Trešo kārtu sasniedza arī nīderlandiešu pazīstamais klubs Amsterdamas "Ajax", kas trešdien ar 3:1 (1:0) apspēlēja austriešu vienību Grāzas "Sturm". Summā rezultāts šajā duelī bija 5:1.

Savukārt Baltkrievijas flagmanis Barisavas BATE ar 2:1 (2:1) uzveica Somijas vienību HJK (summā 2:1), Kazahstānas klubs "Astana" spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Dānijas komandu Herningas "Midtjylland" (summā 2:1), bet Azerbaidžānas komanda Agdamas "Qarabag" ar 3:0 (1:0) apspēlēja Albānijas čempioni "Kukesi" (summā 3:0).

Tikmēr Zviedrijas vienība "Malmo" cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar rumāņu komandu "CFR Cluj", kas summā zviedriem ļāva uzvarēt ar 2:1. Trešo kārtu sasniedza arī Saloniku PAOK no Grieķijas, kas ar 3:0 (1:0) apspēlēja Šveices klubu "Basel" (summā 5:1).

Latvijas komanda "Ventspils" pagājušajā nedēļā savā laukumā Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmajā mačā ar 0:1 piekāpās slavenajam Francijas klubam Bordo "Girondons". Atbildes spēle gaidāma ceturtdien, bet ventspilnieku izredzes tikt tālāk tiek vērtētas kā nelielas.

Savukārt pirms tam Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu nepārvarēja Latvijas komandas "Riga" un "Liepāja".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu