Latviešu "Aerodium" rada vēja tuneli filmai un māca Tomu Krūzu lidot (1)

Video
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram/ aerodium.lv

Ar jaunāko Holivudas grāvēju "Neiespējamā misija: Sekas" saistīts vēl kāds interesants fakts, kas īpaši šogad, Latvijas simtgadē, liks izjust vēl lielāku lepnumu par latviešu profesionālajiem sasniegumiem pasaulē un Holivudas kinoindustrijā, vēsta izdevums "Vakara Ziņas". 

Pašmāju nopelniem bagātā Aerodium" komanda Toma Krūza jaunā grāvēja «Neiespējamā misija: Sekas» vajadzībām uzbūvēja gigantisku vēja tuneli un vērienīgākajai filmas ainai ilgstoši trenēja Holivudas megazvaigzni. Jaunās filmas lidošanas ainas ir uzņemtas pasaulē lielākajā vēja tunelī, kuru speciāli Toma Krūza pasūtījumam būvējis Latvijas uzņēmums "Aerodium", kas ir vertikālo vēja tuneļu ražotājs izklaides, šovbiznesa un militārajām nozarēm. Pasaules lielākajam vēja tunelim ir 6,5 m x 3,5 m liela lidošanas zona, un tajā vienlaikus var brīvi lidot septiņi cilvēki. Lidot var arī horizontāli, kas ir jauna, unikāla pieredze un rada izpletņlēkšanai vistuvākās sajūtas. Iekārta ir četrstāvu mājas augstumā, un tās darbināšanai nepieciešama 3200 kW jauda - ar tādu pietiktu 200 privātmājām. 

Filmas veidotāji latviešu uzņēmumu esot uzrunājuši jau 2016. gada rudenī, jo Toms Krūzs savā jaunajā filmā vēlējās skatītājus pārsteigt ar ko līdz šim nebijušu. Latviešu komanda sapratusi, ka speciāli šim projektam jābūvē pasaulē lielākais vēja tunelis. Normālos darba apstākļos šāda projekta radīšanai būtu nepieciešams vismaz gads, taču studija piedāvāja vai nu radīt to piecu mēnešu laikā, vai arī neuzņemties šo projektu vispār. Šāda mēroga filmas uzņemšana izmaksā aptuveni 500 000 dolāru dienā, tāpēc arī līgumā paredzētās soda sankcijas bija iespaidīgas. "Aerodium" komanda pieņēma šo izaicinājumu un paveica darbu laikā. 

Lai arī lidošanas ainu filmēšana aizņēma tikai trīs dienas, treniņi tām "Warner Brothers" studijā Londonā ilga gandrīz gadu. Filmas "Neiespējamā misija: Sekas" Rīgas pirmizrādes seansā "Aerodium" komanda bija īpašie viesi, kuri ne tikai izstāstīja, bet arī parādīja pasaules superzvaigznes trenēšanas un lidošanas ainu uzņemšanas aizkulises, nosakot, ka strādāt ar Tomu Krūzu viņiem bijis liels pagodinājums! 

Toma Krūza un latviešu veikumu jaunajā filmā "Neiespējamā misija: Sekas" var noskatīties un novērtēt kinoteātra "Kino Citadele" seansos. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu