Dānijā pirmo reizi soda par parandžas nēsāšanu (2)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Dānijas policija piektdien piesprieda kādai sievietei pirmo naudassodu par parandžu un citu seju pilnībā aizsedzošu galvassegu aizlieguma pārkāpšanu.

28 gadus vecajai sievietei, kura valkāja nikabu, pa pastu tiks nosūtīts paziņojums par viņai piespriesto naudassodu 1000 dāņu kronu (134 eiro) apmērā, vēstīja Dānijas ziņu aģentūra "Ritzau".

Šī sieviete bija iesaistījusies strīdā ar citu sievieti lielveikalā Kopenhāgenas ziemeļu piepilsētā Hērsholmā.

"Kautiņa laikā viņas nikabs tika norauts, bet, kad mēs ieradāmies, viņa to atkal bija uzvilkusi," stāstīja policists Dāvids Borhersens.

Policija nofotografēja šo sievieti ar nikabu un arī ieguva novērošanas kameras ierakstu, lai noskaidrotu, vai otra sieviete tīšām norāvusi viņas nikabu.

Pret abām sievietēm ir uzsākta izmeklēšana par sabiedrības miera traucēšanu, teikts policijas ziņojumā.

Dānijas parlaments maijā pieņēma aizliegumu cilvēkiem sabiedriskās vietās nēsāt parandžas un citas galvassegas, kas pilnībā aizsedz seju, un tas trešdien stājās spēkā.

Aizliegums attiecas uz parandžām, nikabiem, slēpošanas maskām un citām maskām, kas pilnībā aizsedz seju, un mākslīgām bārdām, bet neattiecas uz aizsargmaskām, ziemas šallēm un Helovīna maskām.

Personām, kas pārkāpj aizliegumu pirmo reizi, var piemērot sodanaudu līdz 1000 kronām (134 eiro). Atkārtota pārkāpuma gadījumos sodanauda būs lielāka, bet gadījumā, ja aizliegums būs pārkāpts ceturto reizi vai vēl biežāk, paredzēta 10 000 kronu (1340 eiro) liela sodanauda.

Aizliegumam stājoties spēkā, vairākās Dānijas pilsētās trešdien notika protesti pret to.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu