Meitene gūst zibens izraisītu elektrotraumu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien negaisa laikā Vidzemē netālu no 11 gadus vecas meitenes iespēris zibens, viņai gūstot elektrotraumu, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša. Cietusī uz īsu brīdi bija zaudējusi samaņu, ko viņa bija atguvusi, ierodoties mediķiem. Meitene nogādāta slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī deviņi cilvēki nogādāti slimnīcā saistībā ar pārkaršanu, tajā skaitā bērni četru, piecu un 11 gadu vecumā. Pārkaršana radusies pēc ilgstošas uzturēšanās saulē un nepietiekami padzeroties ūdeni, kas radījis dažādus pārkaršanas simptomus, piemēram, sliktu dūšu, norādīja Bukša.

Vidzemē 27 gadus vecs vīrietis ar pārkaršanas pazīmēm nogādāts slimnīcā pēc tam, kad visu dienu pavadījis saulei, veicot ceļa remontdarbus.

Pieci cilvēki nogādāti slimnīcā pēc kukaiņu, tajā skaitā lapseņu dzēlieniem. Cietušajiem pēc kukaiņa dzēliena strauji sākās izteikta un veselībai bīstama alerģiska reakcija, atsevišķos gadījums arī ar tūskas veidošanos elpošanas ceļos.

Kopumā piektdien NMPD saņēma 1186 izsaukumus, no kuriem 273 saistīti ar traumām un negadījumiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu