Nikijs Lauda atkal elpo bez ārstu palīdzības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmās formulas (F-1) trīskārtējais pasaules čempions Nikijs Lauda, kuram Vīnē nesen veikta plaušu transplantācija, ir atmodies no mākslīgās komas un elpo patstāvīgi, tā ziņo „Österreich24”. Jau no pulksten 12:00 mākslīgā elpināšana ir pārtraukta. Patlaban 69 gadus vecais Lauda ir pie pilnas apziņas un elpo bez ārstu palīdzības.

Plaušu transplantāciju Laudam nācās veikt, jo viņš, pavadot atvaļinājumu Ibizas salā, sasirga ar gripu, un tās komplikācijām bija ietekme uz plaušām, kuras cieta jau 1976.gada 1.augustā piedzīvotajā auto katastrofā, kad Nikijs Lauda 55 sekundes pavadīja degošā Pirmās formulas automašīnā, kamēr liesmas netika nodzēstas un viņš no mašīnas nebija izcelts. Vēlāk 1997. un 2005. gadā veiktās nieru transplantācijas dēļ viņš pēc sasirgšanas Ibizā nevarēja izmantot šādos gadījumos nepieciešamās antibiotikas, kas arī izraisīja tālākas komplikācijas.

Leģendārais austriešu pilots par F-1 čempionu kļuva 1975.,1977. un 1984.gadā.

Viņš vēl joprojām ir redzams F-1 apritē, strādājot "Mercedes" vienībā kā bez izpildvaras esošs prezidents. Viņam bija liela loma nu jau četrkārtēja F-1 čempiona Lūisa Hamiltona nolīgšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu