Brīvdienās Latvijā noslīkuši astoņi cilvēki (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Aizvadītajās brīvdienās glābēji vairākkārt steidzās uz izsaukumiem saistībā ar slīkstošiem cilvēkiem, vairākus no kuriem glābt neizdevās, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sestdien ap plkst.14.30 tika saņemts izsaukums uz Lielupi Jūrmalā, kur, kā informēja pieteicējs, pirms vairāk kā stundas peldēties bija devies cilvēks, bet ārā nebija iznācis. Glābēji ar laivu pārbaudīja ūdens akvatoriju, bet vietējais iedzīvotājs pārmeklēja ūdenstilpni - apmēram 20 metrus no upes krasta. Peldētājs tika atrasts noslīcis.

Ap plkst.18 VUGD steidzās uz peldvietu Jēkabpilī, kur Daugavā slīka cilvēks. Glābēji izmantoja glābšanas dēli, lai nokļūtu līdz vietai, kur pēdējo reizi bija redzēts cilvēks. Glābēji noslīkušo cilvēku atrada, nogādāja krastā, kur Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja viņa nāvi.

Vakarā ap plkst.20 glābēji saņēma izsaukumu uz Babītes novada Salas pagastu, kur ūdens karjerā bija peldējies cilvēks, bet vairs nebija redzams. Pārmeklējot ūdenstilpni, ūdenslīdēji trīs metrus no krasta četru metru dziļumā atrada noslīkušo cilvēku.

Savukārt naktī plkst.2.30 tika saņemts izsaukums par to, ka cilvēks bija makšķerējis Lielupē Jūrmalā un iekritis ūdenī. Ūdenslīdējiem pārmeklējot pieteicēja norādīto vietu, trīs metru dziļumā tika atrasts jau noslīcis cilvēks.

Svētdien ap plkst.14.30 glābēji steidzās uz Aizkraukles novadu, kur peldēt bija devies cilvēks, bet nebija atgriezies. Ar laivu pārmeklējot vietu, kur cilvēks bija devies peldēt, glābēji cilvēku atrada noslīkušu. Ap plkst.15 tika saņemts izsaukums uz Ērgļu novadu, kur peldēt bija devies cilvēks un pazudis zem ūdens. Notikuma vietā glābēji apsekoja ūdenstilpi un atrada noslīkušo cilvēku.

Sestdien glābēji arī Rīgā no ūdens izcēla divus noslīkušus cilvēkus, kurus nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

VUGD novērojis, ka noslīkušo cilvēku skaits ir tieši atkarīgs no laikapstākļiem - jo karstākas un saulainākas dienas, jo vairāk cilvēki neapdomīgi dodas peldēties un pēc tam mēdz iestāties traģiskas sekas.

Šogad četros siltajos mēnešos no ūdenstilpnēm izcelti 65 noslīkuši cilvēki. VUGD aicina cilvēkus, atpūšoties pie ūdens un dodoties peldēties, neaizmirt par drošību - nepeldēties alkohola reibumā un nerīkoties pārdroši, piemēram, nelekt ūdenī nepārbaudītās vietās un necensties pierādīt savas spējas aizpeldēt tālāk par citiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu