Irākas tiesa piespriež diviem eiropiešiem mūža ieslodzījumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Irākas tiesa pirmdien piespriedusi mūža ieslodzījumu vīrietim no Francijas un sievietei no Vācijas par piederību teroristu grupējumam "Islāma valsts".

58 gadus vecais francūzis un sieviete no Vācijas tika notiesāti atsevišķi Bagdādes centrālajā krimināltiesā.

Sievietes mātei, kurai ir marokāņu izcelsme, tiesa janvārī piesprieda nāvessodu par piederību "Islāma valstij", bet vēlāk nāvessods tika aizstāts ar mūža ieslodzījumu, kas Irākā praktiski nozīmē 20 gadus cietumā.

Māte un meita tika aizturētas 2017.gada jūlijā Mosulā, kas agrāk bija teroristu varas centrs Irākā, kur valdība decembrī pasludināja uzvaru pār "Islāma valsti".

Meita tiesā apgalvoja, ka devusies no Sīrijas uz Irāku, lai "aizbēgtu no "Islāma valsts" cilvēkiem".

Viņa tiesā stāstīja, ka devusies uz Sīriju no Turcijas kopā ar māti, savu meitu un garīgi slimo māsu, kura gājusi bojā bombardēšanā.

Sievietes advokāts uzsvēra, ka viņa tolaik bijusi nepilngadīga un viņas laulība ar "Islāma valsts" teroristu "nav bijis lēmums, ko pieņēmis pieaugušais pie pilnas apziņas".

Francūzis savukārt tiesā noliedza liecības, ko sniedzis nopratināšanas laikā.

"Es parakstīju atzīšanos arābu valodā, nezinot, kas tur rakstīts," sacīja francūzis.

"Es nekad nebūtu pametis Franciju, ja mans vecākais dēls Nabils, 25 gadus vecs, nebūtu devies uz Sīriju. Es vēlējos pārliecināt viņu atgriezties ar mums Francijā," skaidroja vīrietis.

Viņš bija devies uz Turciju kopā ar sievu un bērniem. No turienes viņš devās uz Sīriju un vēlāk tika aizturēts Irākā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu