Otrdiena iesils līdz +25 grādiem; ūdens daudzviet siltāks nekā gaiss

TVNET/LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Otrdienas rītā tikai vietām Latvijā starp mākoņiem uzspīd saule, dažviet īslaicīgi līst. No rīta ūdens temperatūra vairumā Latvijas peldvietu - gan jūrā, gan upēs un ezeros - otrdienas rītā ir +20..+24 grādi. Dienas gaitā gaiss iesils līdz +25 grādiem.

Otrdienas rītā vairāk nokrišņu ir Vidzemē, galvenokārt vietām Saulkrastu pusē, no Rīgas jūras līča virzoties lietus mākoņiem.

Gaisa temperatūra agrā rītā +12..+16 grādu, piekrastē līdz +19 grādiem. Pūš lēns vējš. Rīgā mākoņainas debesis, pūš lēns dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra +15..+17 grādu.

Otrdiena Latvijā būs vēsākā diena nepilna mēneša laikā - gaisa temperatūra sasniegs vien +21..+25 grādus, prognozē sinoptiķi.

Mākoņi mīsies ar sauli un vietām īslaicīgi līs. Valdošais būs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, pūtīs lēns vējš un gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par +24 grādiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka lielā daļā Latvijas mežu saglabājas augsta ugunsbīstamība.

Ūdens temperatūra vairumā Latvijas peldvietu - gan jūrā, gan upēs un ezeros - otrdienas rītā ir +20..+24 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ūdens temperatūra jūrā pārsvarā +20..+23 grādi. Lielajos ezeros saglabājas +22..+24 grādus silts ūdens.

Pa Daugavu, Aivieksti, Salacu un Ventu plūst +22..+24 grādus silts ūdens, vietām Lielupē ūdens temperatūra aizvien sasniedz +25 grādus, bet Gaujā tā svārstās ap +20 grādiem.

Līdz trešdienas rītam ūdens temperatūra upēs un ezeros vēl nedaudz pazemināsies, bet nākamo trīs dienu laikā, atgriežoties stipram karstumam, ūdens atkal iesils par vienu līdz trim grādiem. Ūdens līmenis mazliet kritīsies.

Jūras piekrastē ceturtdien un piektdien prognozētā brāzmainā dienvidu vēja ietekmē daudzviet gaidāma strauja ūdens temperatūras pazemināšanās.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +23..+27 grādi. Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 6.augustā bija +43 grādi Portugālē un +44 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -1 grāds dažviet Skandināvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu