Mairim Briedim pārmet mantkārību; menedžeris Zeps apsūdzības noliedz (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas labākajam bokserim Mairim Briedim publiskā video menedžeris no Krievijas pārmeta mantkārību, sportistu dēvējot par naudaskāru, skopu un gļēvu. Pēc skandalozā video komentārus par notikušo izdevumam "Privātā dzīve" ir sniedzis Brieža pašreizējais menedžeris Raimonds Zeps. 

"Mairis Briedis ir talantīgs bokseris, taču viņš ir ļoti mantkārīgs cilvēks," pagājušajā nedēļā "Facebook" savā profilā publiskotajā video pavēstīja boksa menedžeris Als Siesta jeb Alberts Hačaturovs no Krievijas. Cilvēks, kurš 2017. gada 2. oktobrī sēdās pie viena galda ar Mairi, lai nosvinētu Brieža uzvaru pār kubiešu bokseri Maiku Peresu, nu latviešu bokserim velta skarbus vārdus.

"Karjeras sākumā viņam palīdzēja visi. Ieguldīja laiku un naudu. Kad nonāca augšā, sāka domāt, kā atbrīvoties no cilvēkiem, kuri palīdzēja nopelnīt pēc iespējas vairāk naudas. Tāds ir tas jūsu leģendārais Briedis! Nezinu nevienu citu bokseri, kuram tik daudz palīdzētu. Apkārt bija sponsori, draugi, nauda, visa Latvija. Viņam neviens neko neatteica. Es personīgi viņam veltīju trīs reizes vairāk laika nekā savai ģimenei. Es viņu aizvedu līdz augstākajam līmenim, lai var kļūt par pasaules čempionu. Attiecības mums vienmēr bijušas sarežģītas. Viņš ir gļēvs, negrib sēsties pie galda un izrunāties, bet sūta savus izsūtāmos zēnus, piemēram, Raimondu Zepu," vēstīja Als Siesta, izsakot draudus fiziski izrēķināties ar Maira pašreizējo menedžeri Zepu. 

"Kas ir Raimonds Zeps? No kurienes tu uzradies? Tu esi izsūtāmais puika. Labi, ka tagad esmu Lielbritānijā un tu neesi man pa rokai, citādāk ievilktu tev. Briedi, tu apsēdīsies pie viena galda ar mani, domāsi, stostīsies, atbildēsi viens pret vienu! Jūs abi man atbildēsiet. Visa pasaule zina, ko izdarīja Als Siesta un Sandis Kleins," vēstīja Als Siesta.

Viņš uzsvēra, ka savulaik parakstījis ar Mairi sadarbības līgumu. "Kā jums, idiotiem, var ienākt prātā, ka mums nav līguma? Esam likuši parakstus uz kopīgiem dokumentiem! Visa pasaule zina, kurš ir tavs menedžeris. Visa pasaule!" kliedza viņš. "Es tevi aizvedu uz boksa supersēriju. Es! Uztaisīju tevi par čempionu, un pēc Usika cīņas teicu, ka josta atkal būs mūsu. Bet tu domā tikai par naudu. Kad cilvēki domā tikai par naudu, viņiem tās nav."

Kā norādīja Brieža menedžeris Raimonds Zeps, ar Krievijas menedžeri ar Briedi līgums nav noslēgts. "Mēs ar Mairi šo video esam noskatījušies. Mairi šobrīd dabūt rokā būs neiespējami, jo viņš atpūšas kopā ar ģimeni. Pie viņa atbraukuši dēli. Krievijas pilsonis Alberts Hačaturovs vairākas reizes ir piedalījies sporta sacensībās, kurās startēja Mairis Briedis, rīkošanā, kā arī ir kārtojis ar sacensību rīkotājiem dažādas formalitātes, to skaitā organizējis norēķinus. Vēlāk viņš izteica vēlmi kļūt par ekskluzīvu Maira Brieža pārstāvi, noslēdzot atbilstošu līgumu. Šis piedāvājums tika noraidīts, un pārstāvības līgums netika parakstīts. Mums ar viņu līgumattiecību nav!"

Als Siesta esot mēģinājis Briedi apzagt, veicot nepārskatāmas naudas plūsmas. "Tādēļ mūsu izvēle bija neturpināt ar viņu sadarbību," atklāja Raimonds, uzsverot - šī lieta nodota tiesībsargājošām iestādēm. "Ja viņš būtu tik lielisks, cik izmisīgi par to brēc, droši vien nebūtu noticis tā, kā notika," sprieda Raimonds un aicināja kritiski izturēties pret publiskoto video.

"Viņš apgalvo, ka Mairis par intervijām medijiem prasījis 300-500 eiro. Nekas tāds nav bijis! Mairis nekad mūžā nav prasījis naudu par intervijām. Tieši pretēji - Mairim regulāri piedāvā par maksu tikties ar bērniem, bet viņš vienmēr to ir darījis par brīvu," piebilst Zeps. 

Raimonds Zeps uzsvēra, ka kopā ar Mairi ir kopš viņa karjeras pirmsākumiem - jau astoņus gadus, un Als Siesta savu nozīmīgumu Latvijas labākā boksera dzīvē šoreiz esot pārvērtējis. "Es domāju, ka treneris Vasīlijs Čerņigovs, kurš ar Mairi pavadīja 14 gadu, varētu apgalvot, ka Mairis šodien ir tāds, kāds ir, pateicoties tieši viņam. To pašu varētu teikt arī treneris Sandis Kleins, kas viņu aizveda līdz pirmajam pasaules čempiona titulam," norādīja Raimonds. "Ir grūti vienaldzīgi noskatīties uz šī cilvēka nekorekto rīcību. Taču neredzam iemeslu, kāpēc mums vajadzētu mazgāt netīro veļu, akcentējot viena cilvēka problēmu, kuras dēļ viņš tika pieķerts un izmests no komandas," sacīja Raimonds. 

Ala Siestas pārmetumi Briedim izskanēja nedēļā, kad Latvijā asu emociju vētru izsauca Maira piedalīšanās ātro kredītu reklamēšanas kampaņā. "Neskaties uz mani, skaties uz svarīgo," aicina teksts pie boksera fotogrāfijas "Creamcredit" interneta reklāmā. Mairis redzams arī ātro kredītu TV reklāmā.

«Boksu vairs neskatīšos,» strikti pavēstījis kāds interneta komentētājs. Vēl kāds pauda neizpratni, vai tiešām bokserim trūkst naudas, ka viņš piekritis reklamēt kredītus, kuru neapdomīga ņemšana ir daudzu Latvijas ģimeņu nelaime. 

Vaicāts, kāpēc Mairis piekritis piedalīties ātro kredītu reklamēšanas kampaņā, viņa menedžeris Raimonds Zeps atbildēja ar pretjautājumiem: "Jūsuprāt, tas ir saturīgs jautājums? Es neuzskatu, ka šis būtu korekts jautājums. Manuprāt, katrs pats izdara savu izvēli. Un vai šī ir tāda izvēle, kas būtu jāpaskaidro cilvēkiem? Es neredzu tam iemeslu."

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu