Ameriks: projekts "Gods kalpot mūsu Latvijai" izgāzies (2)

TVNET/LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

​Projekts izveidot partijai "Gods kalpot Rīgai" (GKR) radniecīgo partiju "Gods kalpot mūsu Latvijai" (GKML) nesanāca, intervijā laikrakstam "Diena" atzinis GKR līderis, Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

"Nebija nepieciešamās vilkmes," sacījis Ameriks, "pirmsākumos bija pozitīva doma, ka mums ļoti labi iet Rīgā, kāpēc nemēģināt darbību paplašināt uz visu Latviju, vēl jo vairāk, ka tad būtu pamats ambīcijai startēt uz Saeimu. Jo skaidrs, ka par partiju ar nosaukumu "Gods kalpot Rīgai" ne Vidzemē, ne Latgalē neviens nebalsotu. Taču šī paplašinātā forma pierādīja to, ka ne vienmēr tas, kas ir ļoti labs pašvaldību līmenī, var strādāt valsts līmenī."

Ameriks vārdos licis manīt, ka domājot par vēl kāda līdera izvirzīšanu GKR, lai būtu, kas viņu nomaina, pašam dodoties pensijā. "Protams, risks pastāv par to, kas notiks ar partiju, ja es, piemēram, aiziešu pensijā. Bet tā ir līdera atbildība par to, lai šo risku mazinātu. Partijas kongress mums ir reizi divos gados, tad arī ir priekšsēdētāja vēlēšanas. Šogad es kandidēšu uz nākamo divu gadu periodu, domāju, ka būtu labi, ja kāds teiktu, ka arī grib konkurēt uz līdera vietu."

"Uzskatu arī, ka pēc diviem gadiem arī mūsu partijai būtu jābūt vēl kādam nopietnam kandidātam uz partijas priekšsēdētāja amatu," paziņojis Ameriks un piebildis, ka jaunos līderus "nevar kā inkubatorā izaudzēt". "Pirmkārt, pašam jābūt vēlmei, otrkārt, ir jātiecas palielināt potenciālo atlases laukumu - mums jau šobrīd ir ap 600 biedru, un mērķis ir, lai būtu ap 1000," teicis politiķis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu