Baltkrievijā aizturēti vēl četri žurnālisti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Baltkrievija trešdien Minskā aizturējusi vēl vismaz četrus žurnālistus un veikusi kratīšanu raidorganizācijas "Deutsche Welle" korespondenta mājās, turpinot izvērst represijas pret neatkarīgajiem medijiem, kas tiek skaidrots ar it kā neatļautu piekļuvi valsts ziņu aģentūrai.

Otrdien tika aizturēti divu populāru tīmekļa mediju četri žurnālisti, kas tika apsūdzēti par "neatļautu piekļuvi datorinformācijai personīgā labuma gūšanas nolūkos".

Eiropas Padome un organizācija "Reportieri bez robežām" paudušas satraukumu pa šīm aizturēšanām, bet Baltkrievijas Ārlietu ministrija norādīja, ka tai nav "nekāda sakara ar preses brīvības jautājumiem".

Baltkrievijas žurnālists Pauļuks Bikovskis, kas gatavo materiālus "Deutsche Welle" krievu redakcijai un ir pazīstams kā eksperts mediju jautājumos, tviterī trešdienas rītā ierakstījis, ka "pie manis ir ieradusies Izmeklēšanas komiteja".

Viņa sieva Voha Bikovska sociālajā tīklā "Facbook" apstiprināja, ka izmeklētāji viņu mājā veic kratīšanu.

Nekustamā īpašuma jomas ziņu portāla "Realt.by" galvenais redaktors Uladizlavs Kuleckis radio "Brīvība" paziņoja, ka izmeklētāji veic kratīšanu viņa birojā un ir konfiscējuši datorus, kā arī ir aizturējuši viņu un trīs citus žurnālistus.

Trešdien parādījušās ziņas, ka izmeklētāji veic pārbaudes saistībā ar vēl divu citu mediju darbību.

Nedēļas izdevums " Belorusi i rinok" pavēstīja, ka tā žurnālists Alekesjs Žukovs izsaukts uz pratināšanu, savukārt lauksaimniecības tematikas žurnāla darbinieki pavēstīja, ka viņu redakcijā notiek kratīšana.

Valsts ziņu aģentūra "BelTA" apsūdz žurnālistus, ka viņi nemaksājot abonēšanas maksas, savukārt aģentūras amatpersonas norāda, ka ir "nodarīts kaitējums tās biznesa reputācijai".

Ja žurnālisti tiks atzīti par vainīgiem, viņiem draud līdz vienam gadam cietumā.

Bargās represijas izvērstas, neraugoties uz to, ka "BelTA" materiāli ir brīvi pieejami 15 minūtes pēc tam, kad tie ir redzami abonentiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu