Pēc vakarnakt saņemtajām sūdzībām pārkāpumus ostas uzņēmumos nekonstatē (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas brīvostas Ostas policija pēc vakarnakt saņemtajām sūdzībām par smakām pārkāpumus ostas uzņēmumu darbībā nekonstatē, aģentūru LETA informēja Rīgas brīvostas pārvaldes Sabiedrisko attiecību un komunikāciju nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Inga Šabovica.

Naktī no 7. uz 8.augustu Rīgas brīvostas Ostas policijas operatīvās vadības nodaļā telefoniski tika saņemtas sešas Vecmīlgrāvja iedzīvotāju sūdzības par traucējošām smakām Emmas ielā 1, Vecmīlgrāvja 1.līnijā 35, Kalngales ielā 1 un Meldru ielā 2.

Ostas policijas inspektors, reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām, devās uz norādītajām adresēm veikt pārbaudes un mērījumus ar gaisa analizatoru "IBRID MX6". Ar Ostas policijas rīcībā esošajiem mērinstrumentiem iedzīvotāju veselību apdraudošs gaisa piesārņojums netika konstatēts.

Paralēli tika noskaidrots, ka nekādi naftas produktu kraušanas darbi minētajā laikā Rīgas ostas termināļos nav notikusi. Līdz ar to traucējošo smaku avots, visticamāk, atradās ārpus ostas termināļu teritorijas.

Ostas policija, saskaņā ar instrukcijām, informāciju par iedzīvotāju sūdzībām nekavējoties nodeva arī Valsts vides dienestam, kura pienākums ir veikt visas nepieciešamās darbības un mērījumus, lai konstatētu novirzes no pieļaujamajām normām un attiecīgi piemērotu sodu, ja tiek konstatēti pārkāpumi ostas vai ārpus tās teritorijas strādājošajos uzņēmumos.

Rīgas brīvostas pārvalde pastāvīgi aicina iedzīvotājus ziņot Ostas policijai par traucējošām smakām, zvanot pa tālruni 67090777. Rīgas brīvostas pārvalde 24 stundas diennaktī ir gatava reaģēt uz iedzīvotāju sūdzībām, izbraucot uz konkrētām iedzīvotāju norādītajām vietām un veicot gaisa kvalitātes mērījumus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu