Argentīna nobalso pret abortu legalizāciju; notiek protesti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Argentīnas Senāts ceturtdien pēc vairāk nekā 15 stundas ilgušajām debatēm nobalsojis pret abortu legalizāciju. Ar 38 pret 31 balsi senatori nobalsoja pret likumprojekta apstiprināšanu.

Likumprojekts tika atbalstīts parlamenta apakšnamā jūnijā ar nelielu balsu pārsvaru.

Abortu legalizācijas iecere Argentīnas sabiedrībā izraisījusi kaismīgus strīdus un šķelšanos.

Gaidot balsojumu, Buenosairesā pie Kongresa ēkas demonstrācijās pulcējās abu nometņu aktīvisti. Daudziem abortu tiesību atbalstītājiem apģērbā bija zaļā, bet pretiniekiem - gaiši zilā krāsa.

Likumsargi bija nošķīruši pretējo nometņu atbalstītājus. Lai piedalītos demonstrācijās, aktīvisti uz Buenosairesu vesti ar autobusiem, pavēstīja pilsētas dome.

Likumprojektā bija iecerēta abortu legalizācija grūtniecības pirmajās 14 nedēļās. Ja likumprojekts būtu pieņemts, Argentīna pievienotos Urugvajai un Kubai - divām vienīgajām Latīņamerikas valstīm, kur abortu veikšana ir pilnībā dekriminalizēta.

Arī Mehiko abortu veikšana ir legāla. Tostarp trijās Centrālamerikas valstīs - Hondurasā, Nikaragvā un Salvadorā - abortu veikšana ir pilnīgi aizliegta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu