"Valmiera"/ORDO izlaidīs nākamo sezonu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BK Valmiera

Latvijas basketbola klubs "Valmiera"/ORDO nestartēs arī Latvijas Basketbola līgas trešajā divīzijā (LBL3) un nākamo sezonu izlaidīs, apstiprināja klubs.

"Valmiera"/ORDO finansiālu problēmu dēļ nav iesniegusi pieteikumu Latvijas Basketbola savienībai (LBS) par dalību augstākās vai otrās divīzijas turnīros.

"Šogad pauzēsim un sapratīsim, ko mēs varam un ko nevaram," atklāja "Valmiera"/ORDO ģenerālmenedžeris Ojārs Melderis. "Ceram, ka varēsim turpināt piedalīties Latvijas čempionātā pēc šīs sezonas."

Melderis apstiprināja, ka Valmieras klubs nepiedalīsies arī Latvijas čempionāta trešajā divīzijā. "Domāju, ka nestartēsim LBL3, jo tam īsti nav jēgas. Ja būtu bijusi iespēja, spēlētu otrajā divīzijā, taču šobrīd esam nolēmuši šo sezonu izlaist. Vienu jauno spēlētāju paaudzi esam izaudzinājuši un skatīsimies, kā būs tālāk."

"Valmiera"/ORDO ģenerālmenedžeris arī apstiprināja, ka klubam neizdevās vienoties ar sponsoriem. "Šogad neizdevās iecerētās sadarbības ar sponsoriem. Pagaidām vēl arī neesam sanākuši kopā un izrunājušies par šo situāciju. Reāli šobrīd mums trūkst naudas."

Tāpat 2016.gada Latvijas čempionei nav nekādas saistības ar jauno Valmieras klubu "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA), kas gaidāmajā sezonā startēs LBL otrajā divīzijā. "Pagaidām mums nav nekādas saistības ar otru Valmieras vienību. Esam ar viņiem runājuši par dažādām lietām, bet "Valmiera Glass"/ViA ir sava filozofija. Vēlu viņiem veiksmi, bet mēs turpināsim strādāt tālāk un audzināt basketbola talantus."

Šonedēļ LBS un Igaunijas Basketbola federācijas (EK) valdes apstiprināja 14 vīriešu basketbola klubu pieteikumus līdzdalībai augstākā līmeņa sacensībās - Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas 2018./2019. gada čempionātā, starp kurām ir atrodama arī "Valmiera Glass"/ViA vienība.

"Valmiera"/ORDO ar stipri atjauninātu sastāvu aizvadītajā LBL sezonā finišēja pēdējā vietā, nesasniedzot turnīra izslēgšanas turnīru, taču 2016.gadā klubs sensacionāli triumfēja Latvijas augstākajā līgā.

Tāpat Valmieras klubs savā pastāvēšanas vēsturē trīs reizes izcīnījis LBL bronzu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu