"Hamas" un Izraēla pēc eskalācijas vienojušās par pamieru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Palestīniešu kustības "Hamas" amatpersonas Gazas joslā ceturtdienas vakarā paziņoja, ka pēc vardarbības eskalācijas, kurā dzīvību zaudēja trīs palestīnieši, ir panākta vienošanās par karadarbības apturēšanu ar Izraēlu.

Pamiers panākts ar Ēģiptes un ANO Tuvo Austrumu sūtņa Nikolaja Mladenova starpniecību, pavēstīja Tautas pretošanās komiteja, norādot, ka miers saglabāsies, jo to respektēs Izraēla.

Izraēla nav apstiprinājusi pamiera noslēgšanu, bet premjerministra Benjamina Netanjahu preses sekretārs vēl pirms tam ceturtdienas vakarā apliecināja, ka drošības jautājumu kabinets "devis rīkojumu armijai turpināt rīkoties ar spēku pret terora īstenotājiem".

Pēdējo divu dienu laikā no Gazas joslas uz Izraēlu raidīti 180 šāviņi. Izraēla uz to atbildēja ar plašiem uzlidojumiem, kuros dzīvību zaudēja trīs palestīnieši - grūtniece, 18 mēnešus vecs bērns un "Hamas" kaujinieks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu