IKEA Latvijā pieder aptuveni 90 000 hektāru meža zemes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

​Kopš IKEA grupā ietilpstošais Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "IRI Investments" kļuvis par meža apsaimniekošanas uzņēmuma "Foran Real Estate" vienīgo īpašnieku IKEA Latvijā pieder aptuveni 90 000 hektāru meža zemes, informē "IRI Forest Management SRL", kas ir daļa no IKEA grupas, sabiedrisko attiecību vadītāja Raluka Buzja.

"Kopā ar šo darījumu mūsu portfelis Latvijā sasniedza aptuveni 90 000 hektāru," viņa sacīja.

Buzja piebilda, ka ieguldījumi mežsaimniecībā ir daļa no stratēģijas investēt ilgtspējīgā resursu ražošanā, ko IKEA grupa patērē tieši, piemēram, enerģētika vai netieši ar saviem produktiem, piemēram, koksnes izejvielas, pārstrādāti materiāli u.c. Tāpēc IKEA ieguldījusi meža zemē Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Rumānijā un ASV.

Komentējot IKEA galvenos mērķus, investējot meža zemēs Latvijā, viņa norādīja, ka grupas prioritāte ir strādāt pie ilgtermiņa ilgtspējīgas pieejas mežu apsaimniekošanā un kopā ar partneriem īstenot Meža uzraudzības padomes principus. "Mūsu atbildīgā meža apsaimniekošana nozīmē vides aizsardzības līdzsvaru ar kopienu vajadzībām un meža ekonomisko lomu," viņa uzsvēra.

LETA šā gada 20.jūlijā jau vēstīja, ka IKEA grupā ietilpstošais Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "IRI Investments" kļuvis par meža apsaimniekošanas uzņēmuma "Foran Real Estate" vienīgo īpašnieku. Līdz ar īpašnieka maiņu "Foran Real Estate" kopš otrdienas, 17.jūlija, pārtapusi par "IRI Forest Assets Latvia".

"IRI Forest Assets Latvia" mājaslapā publiskotā informācija liecina, ka kompānijas īpašumā ir zeme kopumā 54 207 hektāru platībā, tostarp mežu zeme veido 40 274 hektārus, lauksaimniecības zeme - 10 370 hektāru, bet citas zemes - 3563 hektāri.

Tādējādi šobrīd Nīderlandes "IRI Investments" Latvijā tiešā veidā pieder trīs meža apsaimniekošanas kompānijas "IRI Forest Assets Latvia", "IRI Investments Latvia" un "IRI Asset Management".

2017.gadā "IRI Forest Assets Latvia" apgrozījums pieauga par 90,6%, sasniedzot 4,948 miljonus eiro, bet kompānijas peļņa bija 8,264 miljoni eiro, kas ir pieaugums gandrīz 22 reizes salīdzinājumā ar 2016.gadu.

Iepriekš kompānijas īpašnieki bija Norvēģijas "Storebrand Livsforsikring" (70,05%) un "Norskog" (0,14%), kā arī Zviedrijas "SPP Pension & Forsakring" (29,37%) un Gundars Skudriņš (0,44%). Kompānijas pamatkapitāls ir 72 538 570 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu