Slimnīcās nogādāti pārkarsuši un čūsku sakosti cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Aizvadītajā diennaktī mediķi slimnīcās nogādājuši desmit pārkarsušus un astoņus kukaiņu sadzeltus cilvēkus, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD). Savukārt divus cilvēkus piektdien sakodušas čūskas.

Pārkarsušo cilvēku vidū bijuši gan bērni, gan pieaugušie. Par iemeslu pārkaršanai mediķi min ilgstošu uzturēšanos saulē, kā arī nepietiekamu šķidruma uzņemšanu.

Savukārt visi kukaiņu sadzeltie cilvēki slimnīcās nogādāti, jo viņiem sākusies nopietna alerģiska reakcija. Cilvēkus sadzēlušas gan lapsenes, gan sirseņi.

Piektdien slimnīcās nogādāti divi čūsku sakosti cilvēki. Vienā no gadījumiem Latgales reģionā 39 vecam vīrietim mežā čūska iekodusi rokā.

Savukārt Vidzemē, lasot ogas, 58 gadus vecam vīrietim čūska iekoda vēderā. Vīrietis apgalvoja, ka tā bijusi odze, tādēļ viņš tika nogādāts slimnīcā.

Kopumā mediķi aizvadītajā diennaktī devušies uz 1155 izsaukumiem, no kuriem 307 bijuši saistīti ar negadījumiem un traumām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu