Irāna kādu laiku atturēsies no diplomātiskajiem kontaktiem ar ASV

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Irānas ārlietu ministrs Džavads Zarifs sestdien paziņoja, ka, ņemot vērā ASV atjaunotās sankcijas, tuvākajā laikā nenotiks tikšanās ar augstākajām ASV amatpersonām.

Atbildot uz konservatīvās ziņu aģentūras "Tasnim" jautājumu, vai nav plānu tikties ar ASV valsts sekretāru Maiku Pompeo, ministrs sacīja: "Nē, tikšanās nebūs."

Nav arī plānu tikties ar ASV amatpersonām nākammēnes Ņujorkā gaidāmajā ANO Ģenerālajā asamblejā, kuru apmeklēs Irānas prezidents Hasans Ruhani un viņa ASV kolēģis Donalds Tramps.

"Attiecībā uz Trampa neseno [sarunu] priekšlikumu mūsu nostāju paziņoja prezidents un mēs. Amerikāņi nav godīgi, un, ņemot vērā viņu aizrautību ar sankcijām, nekādas sarunas nevar notikt," Zarifs sacīja "Tasnim".

Pēc pieņēmumiem, ka ekonomiskā spiediena rezultātā Teherāna būs spiesta sēsties pie sarunu galda ar Vašingtonu, šis ir irāņu līdz šim vistiešākais sarunu noraidījums

ASV maijā izstājās no pasaules lielvaru un Irānas kodolvienošanās, bet otrdien no jauna ieviesa sankcijas pret Irānu.

Zarifs vairākkārt ticies ar iepriekšējās ASV administrācijas valsts sekretāru Džonu Keriju kodolvienošanās sarunu un tās īstenošanas gaitā.

Ruhani vēl pagājušajā nedēļā sacīja, ka Irāna "vienmēr pozitīvi izturas pret sarunām", bet ka Vašingtonai vispirms ir jāapliecina, ka tai var uzticēties.

"Ja jūs esat ienaidnieks un jūs otram cilvēkam iedurat ar nazi, un tad sakāt, ka vēlaties sarunas, tad jums, pirmkārt, ir jāaizvāc nazis," sacīja Ruhani.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu