Šmēdiņš/Samoilovs triumfē četru zvaigžņu turnīrā Maskavā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fivb.com

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs svētdien Maskavā triumfēja Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīrā.

Ar sesto numuru izliktie Šmēdiņš/Samoilovs finālmačā ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:13) pārspēja sacensību 13.numuru Alisonu Čeruti un Andrē Lojolu Šteinu no Brazīlijas.

Mača ievadā latvieši nonāca iedzinējos ar 0:3, bet seta turpinājumā vairākas reizes centās pietuvoties līdz panāca neizšķirtu 16:16. Brazīlieši divus punktus atguva, bet, lielākoties pateicoties Šmēdiņa aizsardzībai, tik gūti pieci punkti pēc kārtas un svinēta uzvara ar 21:18.

Jau otrā seta sākumā Šmēdiņš/Samoilovs ātri panāca piecu punktu pārsvaru (8:3). Turpinājumā Brazīlijas duets centās atspēlēties, taču nesekmīgi, Latvijas pārim setā gūstot virsroku ar 21:13.

Alisons ir 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempions. Tāpat viņam ir divas pasaules čempionātu zelta medaļas, kamēr Šteins ir pērnā gada planētas meistarsacīkšu uzvarētājs. Abi kopā spēlē no šī gada jūnija.

Latvijas duets šosezon uzvarēja arī četru zvaigžņu turnīrā Portugāles pilsētā Ešpiņu. Tāpat viņiem ir divas trešās vietas tādas pašas raudzes turnīros Fortloderdeilā un Varšavā, kā arī Eiropas čempionāta sudrabs.

Pēc uzvaras savā grupā Šmēdiņš/Samoilovs šī turnīra izslēgšanas cīņas varēja sākt no otrās kārtas jeb astotdaļfināla, kur piektdien ar rezultātu 2-0 (21:19, 28:26) pārspēja ar astoto numuru izliktos amerikāņus Teiloru Krebu un Džeikobu Gibu.

Pēc tam viņi sestdien ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2-1 (20:22, 21:18, 15:9) pārspēja ar ceturto numuru izliktos itāļus Paolo Nikolai un Danieli Lupo, bet pusfinālā ar 2-1 (22:20, 12:21, 20:18) spraigā cīņā uzvarēja krievus Oļegu Stojanovski/Igoru Veļičko, kuri sacensībās izlikti ar pirmo numuru.

Izslēgšanas turnīra pirmo kārtu vīriešu sacensībās nepārvarēja ar 11.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kuri turnīru noslēdza dalītā 17.vietā.

Zīmīgi, ka ceturtdien tieši abi Latvijas vīru pāri savstarpējā cīņā noskaidroja, kurš uzvarēs grupā un varēs izslēgšanas sacensības sākt no otrās kārtas. Šajā divcīņā panākumu guva Šmēdiņš/Samoilovs.

Savukārt dāmu turnīrā "play-off" pirmajā kārtā apstājās ar 19.numuru izliktās Laura Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Trešdien šī turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Marta Ozoliņa/Agnese Caica.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Pēc šī posma nākamajā nedēļā Hamburgā norisināsies Pasaules kausa finālposms, kurā vieta nodrošināta Samoilovam/Šmēdiņam un Pļaviņam/Točam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu