Latvijā pirmajā pusgadā izsniegts par 10,6% vairāk būvatļauju jaunu individuālo māju būvniecībai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā šogad pirmajā pusgadā izsniegtas 916 atļaujas jaunu viena dzīvokļa māju būvniecības sākšanai, kas ir par 10,6% vairāk nekā 2017.gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Vienlaikus par 14,6% augusi kopējā platība jaunu individuālo māju būvniecībai, 2018.gada pirmajā pusgadā veidojot 189,8 tūkstošus kvadrātmetru (m2).

Statistikas pārvaldes dati arī liecina, ka šogad pirmajos sešos mēnešos izsniegtas 77 būvatļaujas jaunu rūpnieciskās ražošanas ēku un noliktavu būvniecībai ar kopējo platību 99,9 tūkstoši m2. Salīdzinājumā ar 2017.gada pirmo pusgadu izsniegto būvatļauju skaits jaunu rūpnieciskās ražošanas ēku un noliktavu būvniecībai audzis 2,3 reizes, bet platība palielinājusies 3,2 reizes.

Pēc statistikas pārvaldes datiem, kopumā šogad pirmajā pusgadā izsniegtas 1195 būvatļaujas viena dzīvokļa māju būvniecības sākšanai, kapitālajam remontam, rekonstrukcijai un restaurācijai 256 tūkstošu m2 platībā. Salīdzinājumā ar 2017.gada pirmo pusgadu izsniegto būvatļauju skaits viena dzīvokļa māju būvniecības sākšanai, kapitālajam remontam, rekonstrukcijai un restaurācijai audzis par 8,3%, bet platība palielinājusies par 12,3%.

Savukārt rūpnieciskās ražošanas ēku un noliktavu būvniecībai, kapitālajam remontam, rekonstrukcijai un restaurācijai šogad sešos mēnešos izsniegta 121 būvatļauja ar kopējo platību 170,3 tūkstoši m2. Salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu šādu būvatļauju skaits audzis par 80,6%, bet platība palielinājusies par 83,3%. 

 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu