Foto: pirmizrādi piedzīvo filma par vēža pacientu kāpienu Monblānā

Sagatavoja: Liene Skulme
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Orlickis

Šis ir stāsts par cilvēkiem, kuri nesamierinājās ar vājumu. Aizvadītajā piektdienā pasaules pirmizrādi piedzīvoja Ainas Mucenieces Viroterapijas fonda un Jura Podnieka Studijas veidotā filma "Cita dzīves garša" par astoņu vēža pacientu kāpienu Monblānā. Skatītāju emocijas, smiekli un asaras izraisīja  neviltotu prieku, īpaši - redzot visus astoņus vēža pacientus, kas bija mērojuši ceļu no visām pasaules malām, lai filmu noskatītos, un pēc pirmizrādes stāvētu uz skatuves, baudot sirsnīgus aplausus.

Filma tika uzņemta pagājušā gada vasarā, kad astoņi vēža pacienti iniciatīvas "Kāp cīņai pret vēzi!" ietvaros devās ceļā uz Eiropas Alpu augstāko virsotni, lai pierādītu sev un pasaulei, ka, saņemot saudzīgu terapiju pret vēzi, neviens mērķis nav nesasniedzams.

"Cita dzīves garša" ir stāsts par cilvēkiem, kuri nesamierinājās ar vājumu. Par ļaudīm, kuri paši noteica savas dzīves augstākās virsotnes un tās sasniedza. Par tiem, kuri nolēma būt iedvesma citiem - daudziem miljoniem ar vēzi sirgstošo pasaulē. Filmā izstāstīti katra pacienta varonīgie cīņas stāsti. Astoņi filmas varoņi ir meklētāji no dažādām pasaules malām, kuri satikās šajā ekspedīcijā "Climb for Cancer" (Kāp cīņai pret vēzi!), ar mērķi piedzīvot vienu no savas dzīves neparastākajiem notikumiem - sasniegt Eiropas Alpu augstāko virsotni - Monblānu.

Foto: Gatis Orlickis
Foto: Gatis Orlickis

Apskati galeriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu