Sirmais pagaidām neziņā par tuvāko nākotni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOHN THYS / AFP

Latvijas šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, kurš nesen pārcieta pleca operāciju, pagaidām vēl ir neziņā par tuvāko nākotni saistībā ar atlabšanu no traumas.

Sirmajam pagājušajā tika veikta pleca locītavas operācija, pēc kuras sportistam vajadzēs atlabt četrus līdz piecus mēnešus.

"Sešas nedēļas roka jānēsā somiņā un tad lēnām varēšu sākt to kustināt," sacīja Sirmais. "Pagaidām esmu neziņā par to, kas notiks turpmāk un lielāka skaidrība, iespējams, būs pēc šīm sešām nedēļām. Plecs ir sataisīts un šobrīd man ir jāgaida."

Sirmajam, kurš pirms diviem gadiem kļuva par Eiropas čempionu, šī bija otrā pleca operācija, jo pirmā tika veikta 2016.gada nogalē. Lai gan šķēpmetējs cerēja sacensību apritē atgriezties jau pērn, tas viņam neizdevās, jo veselības saudzēšanas nolūkā tika pieņemts lēmums nestartēt vispār.

Sacensībās latvietis atgriezās šī gada maijā, tomēr ar augstiem rezultātiem neizcēlās. Vēl jūlija beigās Sirmais startēja Latvijas čempionātā, taču pēc pirmā metiena no tālākās dalības atteicās.

"Metiena brīdī bija liela slodze, kas veicināja traumu. Sanāca ātrāks ieskrējiens, un roka aizgāja ne tā kā vajadzēja un attiecīgi plecs nebija pareizajā leņķī," traumas izcelšanās brīdi komentēja šķēpmetējs.

Pirms diviem gadiem Sirmais Amsterdamā kļuva par Eiropas čempionu, bet šogad titulu aizstāvēt veselības problēmu dēļ nevarēja, lai gan pagājušajā nedēļā Berlīnē notikušajās Vecā kontinenta meistarsacīkstēs viņš varēja startēt ar īpašo ielūgumu, kas pienākas iepriekšējo sacensību uzvarētājiem.

Latvijas vieglatlēti kontinenta čempionātā gan ar labiem rezultātiem neizcēlās. Labākā bija šķēpmetēja Madara Palameika, kura ierindojās devītajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu