Mārtiņa Rubeņa sievai no konta nozagti 1300 eiro (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram/ rubeneieva

Kamaniņu braukšanas trenera Mārtiņa Rubeņa sievai, māksliniecei Ievai Rubenei no bankas konta mēneša sākumā pazuda nauda. Izdevumam "Privātā dzīve" viņa stāsta, kā pasargājusi sevi no 1300 eiro zādzības. 

"Īpaši nepatīkami, ka kaut kas tāds notiek, kamēr esmu bērna kopšanas atvaļinājumā," atzīst māksliniece.

"Tas ir absurds, ka policija neko nevar izdarīt. Vispār visa šī situācija man ir liels šoks," par augusta sākumā piedzīvoto saka Rubene, kura patlaban ir bērna kopšanas atvaļinājumā un auklē septiņus mēnešus veco Adelīnu.

Ieva atklājusi, ka no viņas bankas konta neizskaidrojamā kārtā pazuduši ap 690 eiro - triju dienu laikā par neizmantotu pakalpojumu tos noskaitījis Facebook Ads.

Viņa nekavējoties sazinājusies gan ar Facebook, gan Swedbank, kuras bankas karti izmantojusi konta "RubenelevaArt" reklāmu apmaksai.

"Tā ir platforma, kuru līdz šim izmantoju saziņai ar saviem sekotājiem un interesentiem, lai informētu par jaunumiem savā radošajā darbā. Ievietoju jaunāko gleznu fotogrāfijas un aprakstus, informāciju par izstādēm un pasākumiem, kur gleznas aplūkojamas. Tāpat jaunumus par kalendāriem, svecēm, apsveikumu kartītēm un citiem produktiem, ko iespējams iegādāties manā mājaslapā un citos veikalos. Lapa darbojas jau no 2014. gada. Bija periods, kad darbojos aktīvāk un izmantoju arī Facebook Ads pakalpojumu - iespēju reklamēt savu produktu vai pasākumu. Līdz šim šķita, ka platforma ir droša. Nekad nepārsniedzu 15-20 eiro nedēļā. Tas viss redzams atskaitēs!" informē māksliniece. 

Ieva rakstījusi Facebook un saņēmusi vienu atbildes zvanu ar pāris standarta jautājumiem un piebildi: "Ja jūs tiešām esat pārliecināta, ka neizvietojāt šo reklāmu, tad sazinieties ar hakeru apkarošanas nodaļu", kuras kontaktus solīts atsūtīt nākamajā e-pastā, taču tas tā arī nav sekojis. "Esmu uzrakstījusi vēlreiz ar visām bildēm, bankas izrakstiem un reklāmu atskaitēm. Esmu sazinājusies ar Swedbank un bloķējusi karti, kā arī pieteikusi pretenziju par šīm divām transakcijām, kuru rezultātā no mana konta nozagta nauda. Banka solīja izskatīt 60 dienu laikā, un, ja nolems, ka nauda ir jāatgriež - tas var prasīt līdz pat sešiem mēnešiem," Ieva informēja uzreiz pēc zādzības. 

Trīs dienās no mākslinieces konta tika ieturēti 659,75 eiro divos maksājumos par reklāmu, kuru viņa nav izvietojusi. "Turklāt, kad to pamanīju, Facebook kontā parādījās, ka tiek īstenota reklāma vēl par 750 dolāriem! Tagad redzams, ka kāds, uzlaužot kontu, uzrādījis mani kā sponsoru un reklamējis "The North Face" jakas Amerikā par 320 USD dienā! Negribas pat domāt, kas notiktu, ja laikus nebūtu pamanījusi naudas iztrūkumu," atzīst Ieva. "Skaidrs, ka Facebook ir jāuzņemas atbildība par to, kas notiek viņu platformā! Arī bankai, manuprāt, jāreaģē operatīvāk."

Pēc četru dienu aktīvas rosīšanās Ieva informēja, ka mistiski pazudušos 690 eiro ir veiksmīgi atguvusi. "Nupat Swedbank ieskaitīja kontā visu nozagto summu. Nekādu paskaidrojošu vēstuli vai zvanu gan neesmu saņēmusi, bet paldies viņiem par negaidīti operatīvu reaģēšanu. Facebook Ads gan pagaidām tikai atrakstīja, ka veikšot iekšējo izmeklēšanu, lai komunikācijā ar viņiem esot pacietīga, un vai es tikmēr gribētu atjaunot savu bankas karti reklamēšanai Facebook Ads? Nē, paldies! Pagaidām iztikšu," noskurinās Ieva. Viņa izsaka minējumu, ka tik ātri viss atrisinājās, iespējams, pateicoties tieši vairāk nekā 1000 cilvēkiem, kas četru dienu laikā Facebook dalījās ar šo ziņu. "Kā tas varēja notikt un kurš par to atbildīgs, aizvien nav skaidrs," tā Ieva. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu