Bērnu spēļlaukums blakus kapiem - cik pieņemami tas ir? (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/Lielo kapu draugi

Sociālajā tīklā Facebook parādījies ieraksts ar pārmetumiem Rīgas domei saistībā ar bērnu spēļu laukumu aiz Sarkandaugavas kalna kapsētas žoga: "Šai Rīgas domei ir nesaprotama pietāte pret kapiem un baznīcām. Normāli esot spēļu zāle pretī Daugavgrīvas Baltai baznīcai un bērnu spēļu laukums aiz Sarkandaugavas kalna kapsētas žoga. Apbūvēt Lielos kapus - sapnis. Šī ir Sarkandaugavas kalna kapsēta," vēsta ieraksts sociālā tīkla Lielo kapu draugu grupā. 

Iedzīvotāji vēlas zināt, vai tā ir kāda īpaša attieksme vai cīņa pret evaņģēliski luteriskām vietām?

Kā portālam Apollo norāda Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Uģis Vidauskis, jautājums ir traktēts ļoti tendenciozi. 

"Rīgas pašvaldība ar cieņu un pietāti izturas pret pilsētas kapsētām un dažādām reliģiskām vietām," atzīst Vidauskis, piebilstot, ka minētais spēļu laukums šajā vietā atrodas jau vismaz 15 gadus un līdz šim neviens par to nav sūdzējies.

Laukums neatrodas kapsētas teritorijā, tā ir Sarkandaugavas parka teritorija, precizē domes pārstāvis. 

Pilsētvides specifika pati par sevi nosaka, ka nosacīti cieši līdzās ir jāsadzīvo dažāda rakstura vietām, uzņēmumiem, iestādēm utt.

Pašvaldības ieskatā spēļu laukuma atrašanās šajā vietā nekādā veidā “nerada sagrozītu priekšstatu par reliģiskām vietām”, atzīst Vidauskis. 

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu