Dženovā sagruvis autostrādes tilts; bažas par desmitiem bojāgājušo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dženovā Itālijas ziemeļrietumos otrdien sabrucis autostrādes A10 tilts, un vietējā ātrās palīdzības dienesta vadītājs paziņojis, ka katastrofā ir "desmitiem bojāgājušo", vēsta aģentūra "Adnkronos".

Ugunsdzēsības dienests apstiprinājis, ka sagruvis Morandi tilts, un paziņojis, ka uzsākta liela mēroga glābšanas operācija.

Arī ugunsdzēsēji atzinuši, ka katastrofā, domājams, ir bojāgājušie.

Itāļu mediji vēsta, ka ap plkst.12 (plkst.13 pēc Latvijas laika) spēcīgas lietusgāzes laikā iegruvis aptuveni 200 metru garš tilta posms.

Ugunsdzēsības dienesta pārstāvis aģentūrai AFP pavēstīja, ka vairums tilta gruvešu uzgāzušies uz aptuveni 100 metrus zemāk esošajām dzelzceļa sliedēm un ka līdz ar gruvešiem nogāzušās vairākas vieglās un kravas automašīnas.

Kāds aculiecinieks televīzijas kanālam "Sky Italia" stāstījis, ka katastrofas brīdī uz tilta atradušās "astoņas vai deviņas" automašīnas.

Itālijas infrastruktūras un transporta ministrs Danīlo Tonelli tviterī pavēstījis, ka ar lielām bažām seko notikušajam, kas, domājams, izvērtīsies "milzu traģēdijā".

Morandi tilts ir celts pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, bet 2016.gadā tas ticis renovēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu