Latvijas volejbolisti aizvadīs EČ kvalifikācijas turnīra maču Izraēlā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas volejbola izlase
Latvijas volejbola izlase Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas vīriešu volejbola valstsvienība šodien ar spēli izbraukumā pret Izraēlu uzsāk Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru. Spēles sākums paredzēts plkst.19.30 un tiešraidē to varēs vērot Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV7).

Pirms kvalifikācijas turnīra Latvija aizvadīja piecas pārbaudes spēles, mērojoties spēkiem ar Portugāli un Zviedriju. Pa šo laiku tika gūtas četras uzvaras.

"Rezultātu tam, kā ir izdevies sagatavošanās cikls, redzēsim trešdien," Latvijas Volejbola federācija citē komandas galvenā trenera Avo Kēla teikto.

"Esam samazinājuši slodzes un galveno uzmanību veltām mūsu sāpju bērnam - servēm un to uzņemšanai, kā arī strādājam pie citām niansēm. Uzturam tonusu, krājam enerģiju, lai spēlētāji būtu atpūtušies pirms spēlēm. Pats ceru, ka ar katru dienu izskatīsimies labāk. Spēles ar Zviedriju aizvadījām nedaudz labāk nekā mačus ar Portugāli, un pēdējās dienās sniegumu vēl uzlabosim."

Latvija ar Izraēlu tikās pirms nedaudz vairāk kā gada pasaules čempionāta atlasē, piedzīvojot zaudējumu piecos setos.

"Zinām, kā mūsu pirmais pretinieks spēlē. Lielos vilcienos arī zinām, kāds būs sākuma sastāvs. Varbūt cēlājs var mainīties, iespējams, arī diagonāle. Tomēr par 90% viņi būs tādi, kā domājam," izteicās Kēls.

"Pirmajā spēlē Izraēla mums būs ļoti bīstama komanda. Arī viņi zina, ka zaudētājam pirmajā cīņā variantu iekļūt finālturnīrā paliek maz. Šobrīd pat nevar īsti pateikt, kurš pirmajā spēlē ir favorīts - mēs vai viņi. Es gribētu teikt, ka tomēr izredzes ir 55:45 mūsu labā. Varbūt tas skan nedaudz nekaunīgi, taču es ticu, ka šādas izredzes būs."

Uz Izraēlu devušies 12 spēlētāji, no piecpadsmitnieka, kas piedalījās pēdējos izlases treniņos, mājās paliekot cēlājam Jānim Jansonam, pirmā tempa spēlētājam Edgaram Šimanskim un otrā tempa spēlētājam Aleksandram Avdejevam.

Vēl kopā ar Latviju un Izraēlu šajā kvalifikācijas grupā spēlē Igaunija.

Lai Latvija pēc 24 gadu kvalificētos Eiropas čempionāta finālturnīram, grupā jāuzvar vai jābūt starp piecām labākajām otro vietu ieņēmušajām komandām no septiņām.

Pēc cīņas ar Izraēlas valstsvienību Latvija svētdien "Arēnā Rīga" uzņems Igauniju.

Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlase sāksies šī gada augustā, pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificējoties visu grupu uzvarētājām, kā arī piecām labākajām otro vietu ieguvējām. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Latvijas volejbola izlase jūnijā izcīnīja trešo vietu Eiropas Sudraba līgas turnīrā.

Latvijas volejbola izlases sastāvs spēlē pret Izraēlu:

Deniss Petrovs (Ļeņingradas apgabala "Dinamo", Krievija), Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši"), Aleksandrs Kudrjašovs ("Jovens Fonte Bastardo", Portugāle), Atvars Ozoliņš ("Limbaži"/MSĢ), Romāns Saušs, Edvarts Buivids (abi - Dīrenas "Powervolleys", Vācija), Toms Vanags ("Usti nad Labem", Čehija), Hermans Egleskalns ("Tours", Francija), Andis Cimoška, Andrejs Zavorotnijs (abi - RTU/"Robežsardze"), Toms Švans ("Parnu", Igaunija), Ingars Ivanovs (Karēlijas "Hurmos", Somija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu