Timma: būs lieliski spēlēt kopā ar Strēlnieku

Gunārs Rodovičs
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pavisam drīz sāksies basketbola kluba Pirejas «Olympiakos» gatavošanās jaunajai sezonai, kuru šogad pārstāvēs divi latviešu basketbolisti - Jānis Timma un Jānis Strēlnieks. Timma intervijā atzinis, ka ir priecīgs spēlēt vienā komandā ar Strēlnieku, kā arī uzskata, ka komandai ir iespējas sasniegt lielus panākumus, vēsta Eurohoops.

Timma iepriekšējā sezonā pārstāvēja Spānijas komandu Vitorijas «Kirolbet Baskonia», taču tagad to atstājis un pievienojies «Olympiakos». Jau iepriekš bija informācija par iespējamu latvieša pārcelšanos uz šo Grieķijas klubu.

Abi Latvijas izlases basketbolisti ir ieradušies jau Grieķijā, lai kopā ar komandu gatavotos sezonai. 

"Esmu priecīgs pievienoties Pirejas klubam, kā arī būs lieliski spēlēt vienā komandā ar Strēlnieku," atklāja Timma. 

Timma atzina, ka Strēlniekam ir uzdevis vairākus jautājumus par to, kā ir dzīvot un spēlēt basketbolu Grieķijā. "Viņš man palīdzēs ātrāk iejusties komandā, tādēļ tas atvieglos procesu," sacīja Timma. 

28 gadus vecais Strēlnieks atzina, ka šī būs pavisam savādāka sezona, jo komandā ir daudz jaunpienācēju. 

"Šī bus pilnīgi savādāka sezona, jo esam cita komanda. Spēlēt kopā ar Timmu būs viegli, jo zinu, ko viņš ir spējīgs šai komandai dot," sacīja Strēlnieks.  

Iepriekšējā sezonā Timma ULEB Eirolīgā kopumā 33 spēlēs vidēji izcēlās ar 7,6 punktiem un 2,4 atlēkušajām bumbām, kamēr Spānijas čempionātā 42 mačos caurmērā 7,8 punkti un 3,0 atlēkušās bumbas.

Pats Timma atzina, ka «Olympiakos» komandai dos lielu pienesumu, taču viss atkarīgs no tā, ko no viņa vēlas sagaidīt galvenais treneris. 

"Spēju dot pienesumu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Viss atkarīgs no trenera. Nevaru sagaidīt, kad uzsāksim treniņu procesu," atklāja Timma. 

26 gadus vecais Timma arī atzina, ka "Olympiakos" ir viena no labākajām komandām, kurā ir iespējams spēlēt. "Atmosfēra šeit vienmēr ir lieliska. Uzskatu, ka mūsu komandai ir labākie līdzjutēji, kurus nedrīkstam pievilt."

Savas karjeras laikā Timma pārstāvējis «ASK Rīga», ASK/«Juniors», «Liepājas lauvas», «Ventspils», «VEF Rīga» un Sanktpēterburgas «Zeņit» komandas.

Kopā ar «Ventspils» komandu Timma 2013.gadā kļuva par Baltijas līgas čempionu, bet gadu vēlāk triumfēja arī Latvijas čempionātā, pašam tiekot atzītam par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu. Kopā ar «VEF Rīga» viņš Latvijā triumfēja arī 2015.gadā, kad tika atzīts arī par VTB Vienotās līgas labāko jauno basketbolistu.

Pēdējo gadu laikā basketbolists kļuvis arī par vienu no Latvijas izlases līderiem. Jūnijā gan viņš valstsvienībai ģimenes pieauguma dēļ nepalīdzēja 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs.

Timmu 2013.gadā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar kopējo 60.numuru izraudzījās Memfisas «Grizzlies». Šobrīd tiesības uz Timmu šajā līgā gan pieder Orlando «Magic» klubam.

Aizvadītajā sezonā Pirejas vienība vietējā čempionāta finālā piekāpās Atēnu «Panathinaikos Superfoods» basketbolistiem, bet ULEB Eirolīgā cieta neveiksmi ceturtdaļfinālā.

Šovasar par «Olympiakos» galveno treneri kļuva pazīstamais Deivids Blats.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu