Obama, Bejonse, Kravics un citi – slavenības sēro par Aretas Franklinas nāvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Ceturtdien 76 gadu vecumā ASV pilsētā Detroitā mirusi par soulmūzikas karalieni dēvētā Areta Franklina, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Franklina mirusi pēc gadiem ilgušas cīņas ar vēzi.

Pēc ziņu izplatīšanās slavenības, mūziķi, politiķi un daudzi citi veltīja līdzjūtības vārdus Franklinas ģimenei, pieminot soulmūzikas karalieni.

Franklinas ģimene izplatīja paziņojumu, pateicoties par atbalstu un lūdzot privātumu. “Vienā no tumšākajiem mūsu dzīves brīžiem mēs nevaram atrast piemērotus vārdus, lai izteiktu sāpes mūsu sirdīs. Mēs esam zaudējuši mūsu ģimenes klinti. Mīlestība, kādu viņa dāvāja bērniem, mazbērniem, brāļiem un citiem radiniekiem, nezināja robežas. Mūs patiešam aizkustināja neticamais atbalsts un mīlestība, ko saņēmām no atbalstītājiem un faniem visā pasaulē. Paldies par jūsu līdzjūtību un lūgšanām. Tā kā mēs sērojam, lūdzam ievērot privātumu šajā grūtajā laikā.”

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama rakstīja, ka Areta palīdzēja definēt amerikāņu pieredzi, turklāt viņas balsī “iespējams sajust ASV vēsturi”. “Lai soula karaliene atpūšas mūžīgā mierā.”

Par Franklinas aiziešanu sociālajos tīklos izteicās arī leģendārais mūziķis Pols Makartnijs, kurš atzina, ka Frenklina ir iedvesmojusi neskaitāmus cilvēkus. “Viņa mums pietrūks, bet atmiņas par viņas varenību dzīvos ar mums mūžīgi.”

Bijusī ASV prezidenta amata kandidāte Hilarija Hlintone vēstīja, ka aizgājusī mūziķe ir pelnījusi ne vien cieņu, bet arī “pateicību par mūsu acu, ausu un sirds atvēršanu”.

“Soula karaliene ir atstājuši šo zemi, lai sēdētu uz debesu troņa. Cik mēs bijām svētīti dzirdēt labāko, ko Dievs viņai deva ar balss palīdzību,” rakstīja mūziķis Lenijs Kravics.

Mūziķis Eltons Džons rakstīja, ka Franklinas zaudējums ir trieciens visiem, kuri mīlēja “reālo mūziku – no sirds, dvēseles un baznīcas”. “Viņas balss bija unikāla, viņas klavieru spēle nepietiekami novērtēta – Areta bija bija viena no manām mīļakājām pianistēm.”

Līdzjūtību Frenklinas ģimenei un piemiņas vārdus izteica arī daudzas citas slavenības, kuras vēstīja, ka mūziķes atstātais mantojums nekad netiks aizmirsts, norādot, ka viņa ir bijusi elks neskaitāmiem cilvēkiem.

2010.gadā Franklinai radās nopietnas veselības problēmas, bet, neraugoties uz to, viņa turpināja uzstāties līdz pat pagājušā gada beigām.

Franklina ar saviem hitiem "Respect" (1967), "Natural Woman" (1968) un "I Say a Little Prayer" (1968) ietekmējusi vairākas popdīvu paaudzes, iepriekš ziņoja LETA.

Karjeras gaitā viņa saņēmusi 18 "Grammy" godalgas, arī par mūža ieguldījumu.

2005.gadā viņa saņēmusi Prezidenta brīvības medaļu - ASV augstāko civilo apbalvojumu.

Viņa dziedājusi divu prezidentu - Bila Klintona un Baraka Obamas - inaugurācijas ceremonijās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu