S&P un "Moody's" samazina Turcijas kredītreitingu

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ankaras tirgus
Ankaras tirgus Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskās kredītreitingu aģentūras "Standard & Poor's" (S&P) un "Moody's" piektdien par vienu pakāpi samazināja Turcijas reitingu, kurš jau līdz šim bija investīcijām nepiemērotā līmenī.

Reitingu aģentūras arī brīdināja par augsto inflāciju un kritizēja Turcijas valdību, ka tai nav skaidra plāna, kā tikt galā ar pašreizējo finanšu krīzi.

S&P prognozēja, ka nākamgad Turcijas ekonomiku gaida recesija.

Savukārt "Moody's" pauda bažas par to, ka uz Turcijas centrālo banku tiek izdarīts spiediens, lai tā nepaaugstinātu procentlikmes, kā arī kritizēja valsts valdību par nepietiekamu caurskatāmību.

Gaidāms, ka inflācija palielināsies, prognozēja "Moody's".

S&P samazināja Turcijas kredītreitingu no "BB-" līdz "B+", bet "Moody's" - no "Ba2" līdz "Ba3".

Savukārt reitingu aģentūra "Fitch", kas Turcijas kredītreitingu no "BB+" līdz "BB" samazināja jūlijā, tagad to nav mainījusi, taču brīdināja, ka ekonomikas stabilitātes un ilgtspējas atjaunošanu kavē nepietiekami konservatīva monetārā politika, kā arī valdības retorika.

Turcijas pārkarsušās ekonomikas problēmas pēdējā laikā padziļinājusi krīze attiecībās ar ASV, kuras dēļ šomēnes Turcijas liras kurss piedzīvoja lielu kritumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu