Tūristu iecienītajā Indonēzijas salā izceļas jaunas, postošas zemestrīces

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Divās zemestrīcēs, kas svētdien notika tūristu iecienītajā un pēdējā laikā postošu zemestrīču piemeklētajā Indonēzijas Lombokas salā, gājuši bojā 12 un ievainoti 24 cilvēki, paziņojušas amatpersonas.

Pieci no bojāgājušajiem ir kaimiņsalā Sumbavā, kur arī bija jūtamas zemestrīces.

Abas zemestrīces, no kurām vienas stiprums bija 6,3, bet otras - 6,9 magnitūdas, arī nodarījušas bojājumus apmēram 1800 ēkām, kā arī izraisījušas zemes nogruvumus Rindžani vulkāna nacionālajā parkā, kas pēc vienas no iepriekšējām zemestrīcēm tūristiem tika slēgts.

Zemestrīces arī radījušas elektroapgādes pārtraukumus lielā daļā Lombokas.

Foto: AP/Scanpix

5.augustā Lombokā notika 6,9 magnitūdu stipra zemestrīce, kas nodarīja plašus postījumus un kurā, pēc jaunākajām ziņām, gājis bojā 681 cilvēks.

Rindžani vulkāns ir otrs augstākais vulkāns Indonēzijā un iecienīta tūristu apskates vieta. Jūlija nogalē zemestrīce tā apkaimē prasīja 16 cilvēku dzīvības un izraisīja zemes un akmeņu nogruvumus, uz laiku atgriežot no ārpasaules simtiem tūristu. Kopš tā laika apmeklētājiem šai rajonā slēgtas visas pārgājienu takas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu