Tiks noskaidrots "Latvijas Gada motocikls 2018"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW Motorrad

"Latvijas Gada motociklis 2018" uzvarētājs tiks paziņots 21. augustā, izvērtējot pretendentus no BMW, Harley Davidson, KTM, Can Am, Honda, Mash, Royal Enfield, Triumph, Ducati, MV Agusta, Husqarna pārstāvniecībām. Juverielmākslinieka Oļega Auzera veidoto ceļojošo balvu t/c "Mols" un konkursa "Latvijas Gada motocikls" organizētāji pasniegs 2018. gada laureātam.

Kā TVNET pavēstīja konkursa organizētājs Arnis Blodons, balsojumā bija pārstāvēts 21 2018.gada spēkrats: Honda GL1800 TOUR DCT, Honda CB1000R+ ABS, Honda Africa Twin Adventure Spots DCT, BMW G 310 GS, BMW F 850 GS, BMW K 1600 Grand America, Harley Davidson Softail Fat Boy, Moto Guzzi V9 Bobber, MV Agusta Turismo Veloce 800, Husqvarna Vitpilen 400, Mash Scrambler 400 Custom, Can Am Spyder F3Sport cruising, KTM 1090 Adventure R, Ducati Scrambler 1100 Sport, Triumph Boneville Bober, Triumph Boneville Scrambler, Triumph Tiger 1200/800.

Balsošanas notika kategorijās: "Latvijas gada motocikls 2018" 1.; 2. un 3. vieta; paaugstinātas ērtības lielie motocikli (kruīzeri), ielas motocikli, piedzīvojumu motocikli, čoperi/boberi, scrambleri, motocikli līdz 500 cm3 un tautas balsojums.

Arnis Blodons, "Latvijas Gada motocikls 2018" organizētājs: "Ir piektā gadskārta, kopš Latvijā un arī Baltijā veidojam šāda tipa konkursu. Tas aktivizē interesi par motociklu jaunumiem, motokultūru, ļauj interesentiem izvēlēties sev piemērotāko un interesantāko spēkratu ikdienai un atpūtai. Ir bijušas gan kopīgas testa dienas, gan individuāli izbraukumi žūrijas dalībniekiem. Tie ir pieredzējuši motosportisti, žurnālisti, kā arī specifisku profesionālo dienestu pārstāvji, kuru ikdiena ir saistīta ar mototransportu. Piemēram, VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, kura pakļautībā ir policistu nodaļa uz motocikliem".

Oskars Irbītis, "Latvijas Gada motocikls 2018" žūrijas padomes priekšsēdētājs: "Šī gada konkurss bija liels izaicinājums žūrijai - tik dažādi motocikli, dažādiem ceļiem un auditorijai. Žūrijai nebija viegli tos izvērtēt, par ko liecina arī balsojuma rezultāti. Nebija viena izteikta līdera un rezultāti mainījās ar katru nākamo balsotāju gan žūrijas balsojumā, gan tautas balsojumā. Nebija viegli līdz pat pēdējam mirklim, jo punktu skaits dažiem konkursantiem bija vienāds. Visu izšķīra, kā saka sporta komentētāji, sekundes simtdaļas. Un tas rada to intrigu un spriedzi, kuru gaidām no šāda tipa konkursiem. Tas nozīmē, ka mototirgus ir tik labi attīstījies, ka izšķirties par vienu līderi, pašu labāko, ir ļoti sarežģīti."

"Visi jaunākie motociklu modeļi t/c "Mols" vienuviet būs apskatāmi jau piekto reizi. Esam patiesi gandarīti sadarboties ar "Latvijas Gada motocikls" komandu, jo t/c "Mols" klienti ir atzinīgi novērtējuši iespēju apskatīt "dzīvajā" visus jaunākos motociklu modeļus vienuviet! Titula pasniegšana ikgadēji ir kļuvusi par vienu no vasaras gaidītākajiem notikumiem un tradīciju gan pasākuma dalībniekiem, gan arī tirdzniecības centra apmeklētājiem. Apbalvošanas pasākumā gaidām visus motoentuziastus, lai kopīgi noskaidrotu žūrijas lēmumu un šī gada līderus starp jaunākajiem motociklu modeļiem," stāsta tirdzniecības centra "Mols" vadītāja Liene Karpova.

Tehniskās žūrijas sarakstu, publikācijas un aprakstus par to, kā notika "Latvijas Gada motocikls 2018" vērtēšana, var apskatīt www.gadamotocikls.lv un facebook.com.

2017. gadā pēc žūrijas balsojuma par Gada motociklu tika atzīta YAMAHA Tracer 700. 2. vietā palika KTM 1290 Adventure S, bet trešajā - BMW R 1200 GS. Tautas balsojums bija citādāks: 1. vieta - HONDA REBEL 500; 2. vieta - BMW R NINET SCRAMBLER; 3. vieta - MASH TT40.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu