Deputāti joprojām atbalsta pāvesta vizītes brīvdienu (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Saeimas deputāti joprojām atbalsta brīvdienu pāvesta Franciska vizītes laikā, jo sagaida lielāku apmeklētāju skaitu, nekā oficiāli līdz augusta sākumam reģistrējušos dalībnieku skaits internetā.

LETA iepriekš vēstīja, ka līdz šim laikam internetā pāvesta vizītei bija reģistrējušies aptuveni 5000 cilvēku.

Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs (S) aicina nepievērst tik lielu vērību šiem birokrātiskajiem datiem, jo tie neatspoguļo īsto situāciju un ka lielais vairākums iedzīvotāju pasākumā ieradīšoties bez reģistrēšanās. Politiķis prognozēja, ka Aglonā uz pāvesta ierašanos "būs ne mazāk pilns" kā augusta vidū aizvadītājos Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos.

Politiķis norādīja, ka kopā ar tuviniekiem plāno apmeklēt Aglonu šajā laikā, bet viņi pasākumam nereģistrēsies, jo saprotot, ka reģistrācija nepieciešama tiem, kam jāpalīdz nokļūt līdz pāvesta vizītes vietai.

Parlamenta deputāte Inese Laizāne (VL-TB/LNNK) pauž cerību, ka uz pāvesta vizītes laiku ieradīsies lielāks skaits apmeklētāju, nekā līdz jūlijam reģistrējušos dalībnieku skaits internetā. Parlamentāriete norādīja, ka pāvesta vizīte parasti tiek uztverta kā simboliski liels notikums, tāpēc viņa cer uz lielāku iedzīvotāju atsaucību.

Reizē Laizāne atturējās izteikt prognozes par apmeklētāju skaitu. Viņa piebilda, ka būtu "pavisam komiski", ja lēmums attiecībā uz brīvdienas piešķiršanu tagad tiktu mainīts. Politiķe pieļāva, ka turpmāk šādos gadījumos būtu vairāk jākoncentrējas uz iespēju, ka darbinieks var saņemt brīvdienu savstarpējās sarunās ar darba devēju.

Deputāts Augusts Brigmanis (ZZS) uzsvēra, ka lēmums par brīvdienas noteikšanu šajā datumā ir absolūti pareizs, jo tam ir ļoti liela simboliska nozīme. Viņš aģentūrai LETA norādīja, ka ar šo soli Latvija parāda savu attieksmi pret "bez maz vai" pasaulē ietekmīgāko personu, kurš ir kā zināms simbols.

Komentējot internetā oficiāli reģistrēto personu skaitu, politiķis uzsvēra, ka neraugās uz to, vai uz pasākumiem ieradīsies "5000, 50 000 vai 500 000" cilvēku, bet gan skatās uz šo jautājumu "plašākās kategorijās". Deputāts vērsa uzmanību, ka nav zināms, kad nākotnē atkal pāvests nolems braukt uz Latviju.

Kā ziņots, līdz jūlija beigām tiešsaistē mājaslapā "www.pavestsLatvija2018.lv" šim pasākumam bija reģistrējušies 5187 cilvēki, aģentūra LETA noskaidroja Latvijas Romas Katoļu baznīcā. Līdztekus notikusi reģistrācija visās Latvijas katoļu draudzēs.

Latvijas Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs piektdien intervijā LTV "Rīta panorāmā" atzina, ka, lai gan interese par pāvesta Franciska vizīti Latvijā ir, tā tomēr varētu būt lielāka.

Arhibīskaps atgādināja, ka uz pāvesta misi nepieciešams pieteikties - ja tas tiek izdarīts tagad, tad iespējams iegūt labākās vietas, savukārt tiem, kas par došanos uz pasākumiem izlems pēdējā brīdī, arī būs iespēja tajos iekļūt, taču jārēķinās ar sliktākām vietām.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu